Pred rokom v novembri vydala kapela Billy Barman svoj aktuálny štúdiový album Modrý jazyk. Ako oficiálne single z tejto štúdiovky ponúkla skladby Strmá voda, Ľudožrút, Traja a naposledy minimalistickú baladu s folklórnou atmosférou Vrkoče. Dnes predstavuje v premiére ďalší singel – tentokrát padla voľba na vydarenú tanečnú skladbu Kolotoč.

Rovnako ako spomenuté skladby, aj nový singel kapela prináša spolu s videoklipom. Netradičné bootleg video vzniklo pod taktovkou režiséra Braňa Vinczeho, ktorý s "barmanmi" v minulosti nakrútil tiež klip k singlu Cigánska. Tentoraz spojili sily aj s projektom #podlaseba, vďaka ktorému vznikol unikátny koncept – klip nakrútený na mobilné telefóny fanúšikov.  

Videoklip sa natáčal na prvej párty #podlaseba, na ktorej sa stretli komunitní priatelia a fanúšikovia kapely. Vďaka ich záberom vzniklo množstvo materiálu, z ktorého Braňo Vincze zostrihal bootlegovú časť klipu. "S materiálmi sa pracovalo ťažšie kvôli rôznym kvalitám výstupu z rôznych telefónov, ale ľudia boli super, urobili úžasnú atmosféru, celé to vzniklo len vďaka nim," hovorí režisér. Samotná akcia sa konala v septembri v zatvorenom squate v bývalom Nemeckom veslárskom klube, ktorý dotvoril atmosféru párty aj klipu. 

"Po našom poslednom romantickom videoklipe Vrkoče sme chceli spraviť niečo iné, živé, uletené. Bola to fantastická skúsenosť, mali sme pocit, že fanúšikovia s nami viac-menej odohrali celý gig," hovorí Juraj Podmanický, hlavný spevák v piesni Kolotoč. "Oni to ale naozaj veľmi poctivo točili," dodáva druhý frontman kapely Billy Barman Jozef Vrábel. Súčasťou videoklipu je aj ministory v poľštine. Prečo práve po poľsky? "Chceli sme ministory z Hollywoodu a voľnými asociáciami sme prišli k poľštine. Postupnosť asi netreba prezrádzať. Tu je naša 1. lekcia poľštiny: telefon komórkowy - mobil, doładować - dobiť, karuzela – kolotoč," vysvetľuje Braňo Vincze.


Pilotná párty #podlaseba bola prvou komunitnou akciou projektu. Jeho ideou a cieľom je dlhodobo podporovať aktivity ľudí, ktorí tvoria a žijú presne tak, ako to sami cítia. Akcia preto hostila aj mladých umelcov ako napríklad Ľubku Martincovú a jej projekčnú výstavu Stalker, či Michala Roháča, ktorý sa počas koncertu venoval exhibičnému holeniu a strihaniu. Ich a ďaľšie autentické príbehy sú sústredené na webovej platforme projektu www.excelent.sk.

Párty sa uskutočnila pod záštitou značky Excelent a jej organizátori boli s výsledkom veľmi spokojní: "Sme veľmi radi, že sme mohli podporiť kapelu Billy Barman, ich priateľov a fanúšikov a hlavne vznik takéhoto klipu. Úprimne nám ide o idey, snahy, originalitu a definovanie svojej vlastnej cesty. Pivo Excelent bolo vytvorené práve pre tieto komunity, s cieľom definovať svoju vlastnú remeselnú cestu varenia #podlaseba," hovorí za značku Excelent Evka Cvíčelová.

Zdroj: a3.boot

Súvisiaci interpreti: Billy Barman