Jedna z najdlhšie pôsobiacich českých speváckych hviezd, Helena Vondráčková sa vo štvrtok večer po čase opäť predstavila v Bratislave. V športovej hale Pasienky privítala na akcii Mejdan roku legendu slovenskej scény Vaša Patejdla a obaja dokázali, že napriek vyššiemu veku sú na pódiu stále ako ryby vo vode.

Pár dní pred Vianocami sa dlhoroční priatelia stretli na jednom pódiu a užívali si to naplno. Počas dva a polhodinového koncertu odzneli najväčšie hity nestarnúcej speváčky, niekoľko piesní od hitmakera z Elánu a obaja si zaspievali aj Vašov duet Stratený raj, ktorý pôvodne napísal pre Heidi Janků.

Helena Vondráčková počas svojho vystúpenia niekoľkokrát zmenila outfit a roztancovala svoje verné publikum. Rovnako si svoj priestor na Mejdane roku užíval aj Vašo Patejdl, s ktorým celá hala spievala jeho pesničky, vrátane hitu Voda, čo ma drží nad vodou, ktorý zložil pre Elán.

Helena Vondráčková na koncerte Mejdan roku, 19.12. Zdroj: Marko ErdHelena Vondráčková na koncerte Mejdan roku - pozrite si celý fotoreport

"Bolo úžasné po rokoch sa zase vrátiť na Pasienky. S Vašom sme dlhoroční priatelia a bolo mi cťou, že so mnou vystúpil na Mejdane roku," povedala Vondráčková, na ktorú po koncerte čakalo niekoľko desiatok fanúšikov, aby sa s ňou odfotili a získali jej autogram. Vystúpením Vondráčkovej a Patejdla však Mejdan roku neskončil. Niekoľko stoviek ľudí ešte zostalo na veľkej videodiskotéke, o ktorú sa do neskorých nočných hodín postaral známy DJ Julo alias Python.

Helena Vondráčková a Vašo, Mejdan roku, 19.12.2013 Zdroj: Access Production

Text: PR - Access Production
Foto: Access Production (titulné foto + druhá fotka v článku), Marko Erd (prvá fotka v článku)