Po tradičnej predvianočnej pauze, ktorú si najviac užil spevák Slobodnej Európy, Whisky, sa kapela opäť vracia na koncertné pódiá. Minulý víkend si ich mali možnosť vychutnať fanúšikovia v Prievidzi a Žiline, do konca januára sú ohlásené vystúpenia vo Zvolene, Trenčíne, Poprade a Hruštíne. Po nich nasleduje odmlka a spoločné federálne turné so skupinou Zóna A.

Whisky sa v polovici októbra presunul do svojich obľúbených zemepisných šírok. Prvou zastávkou ďalekej ázijskej cesty bol indický Bombaj.

Napriek tomu, že mu letecká spoločnosť stratila časť batožiny sa nenechal vyviesť z rovnováhy a zamieril na pláž v Goa, ktorú si opäť pochvaľoval. Nasledoval prelet do Káthmandu – hlavného mesta Nepálu. Letieť okolo Himalájí bol podľa neho pohľad pre bohov. Tiež si pochvaľoval treking v nadmorských výškach nad päť tisíc metrov.

Ako nám prezradil, jeho cestovateľské plány na tento rok obsahujú vo februári a marci ďalšie ciele, tentokrát na južnej pologuli. Whisky zatiaľ o detailoch hovoriť veľmi nechcel, poodhalil však plány svojej skupiny.

"V tomto roku oslavujeme dvadsiate výročie. Chceme nahrať ďalšiu platňu. Sveťo už stihol úspešne absolvovať liečenie a momentálne je v takzvanom doliečovacom režime." Podľa Whiskyho slov je viac ako pravdepodobné, že sa nový album objaví najskôr na jeseň.

Text: Peter Lehotský
Foto: Igor Daniš/Hudba.sk, Whiskyho archív

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa, Zóna A