Obyvatelia malebného českého mestečka Mimoň sa ani nestihli spamätať z odchodu sovietskych vojsk a už dostanú zabrať znova. Ruskí vojaci a ich vzdušné stroje, ktoré na letisku pri ich obci celé roky "skotačili", sú však v porovnaní s tisíckami metalistov len slabučkí amatéri. Neďaleko Prahy sa totiž schyľuje k najväčšej metalovej akci široko-ďaleko...

Na starom vojenskom letisku pri Mimoni vypukne 19. júna hotové metalové peklo. Pod svetoznámou značkou Sonisphere to tu rozbalia kapely veľkej heavy metalovej štvorky: Metallica, Slayer, Megadeth aj Anthrax.

O tom, že peklo bude zúriť nielen na pódiu, ale aj pod ním, svedčí záujem návštevníkov z celej Európy. Festival Sonisphere v Česku je skutočným bestsellerom. Prvý sektor pre pravých headbangerov, takzvaný Golden Circle, je už dnes - 4 mesiace pred akciou - beznádejne vypredaný. V predaji na Slovensku zostali klasické vstupenky za 68 eur, ich cena sa však bude postupne zvyšovať.

Festival Sonisphere je celosvetovo overenou značkou najvyššej kvality, v Česku sa predstaví vôbec po prvýkrát. V sobotu 19. júna na metalovej akcii tejto sezóny okrem zverstiev z "The Big Four" vystúpia aj kapely Mastodon a Heaven & Hell (feat. Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler, Vinny Appice). Nabitý program ešte zdupľovali Rise Against, Stone Sour, Volbeat, Devildriver a najnovšie pribudla tanečná scéna s hviezdami ako Pendulum (DJ set), Adam Freeland alebo John B.

Program sa pritom neustále dopĺňa. Na troch pódiách vystúpi to najlepšie, čo nielen metalová scéna v súčasnosti ponúka. Celkový dojem umocní aj samotný areál. Letisková plocha letiska Hradčany pri Mimoni patrí rozlohou medzi najväčšie v strednej Európe. Tvorí ju jedna odletová dráha (2700 m dlhá a 90m široká) a dve pridružené, rovnako dlhé príletové dráhy. Skrátka, ideálny priestor na metalové peklo na Zemi...

Viac informácií o putovnom festivale Sonisphere nájdete na stránke cz.sonispherefestival.net. Vstupenky sú v predaji v sieťach Ticketportal.sk a Eventim.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music.

Súvisiaci interpreti: Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer