Anglická rocková formácia The Kinks sa podľa slov jej gitaristu Davea Daviesa už nikdy nevráti na scénu. Inštrumentalista tak vyvrátil tvrdenia svojho brata Raya, ktorý sa začiatkom októbra pre Sky News vyjadril, že Dave sa poihráva s myšlienkou dať skupinu po 14 rokoch opäť dohromady.

"Bola by to hanba. Nikto nepotrebuje vidieť starých mužov v invalidných kreslách ako spievajú You Really Got Me," uviedol Dave Davies pre periodikum Daily Mail. Súrodenecká dvojica mala medzi sebou vždy nezhody, čo Dave opäť potvrdil.

"Počuli ste už o vampíroch? Ray úplne vycical moju kreativitu, moje nápady: Je nebezpečné byť s ním. Je to šialenec," povedal o svojom bratovi gitarista. Šesťdesiatšesťročný Ray Davies začiatkom novembra vydáva nový sólový štúdiový album.

Na nahrávke s názvom See My Friends spolupracoval so skupinami Metallica, Mumford and Sons a Spoon, legendárnym hudobníkom Bruceom Springsteenom, lídrom Smashing Pumpkins Billym Corganom a tiež s frontmanom kapely Pixies Francisom Blackom. Nežnejšie pohlavie v štúdiu zastúpili Paloma Faith, Lucinda Williams a Amy MacDonald.

V júni tohto roku prišla skupina The Kinks o bývalého basgitaristu Petea Quaifea. Muzikant skonal vo veku 66 rokov. Quaife sa podieľal na hitoch skupiny ako You Really Got Me, All Day and All of the Night či Dedicated Follower of Fashion. Spoluzakladateľ skupiny v nej účinkoval päť rokov až do odchodu v roku 1969. V čase opúšťania kapely uviedol, že bol veľmi nešťastný a to nielen pre zlé vzťahy medzi bratmi Rayom a Daveom Daviesovcami.

--
Zdroj: SITA
Foto: Thekinks.com

Súvisiaci interpreti: Amy Macdonald, Billy Corgan, Bruce Springsteen, The Kinks, Lucinda Williams, Metallica, Pixies, Ray Davies, The Smashing Pumpkins