Česká kapela Kabát po ročných prípravách a dvojmesačnom intenzívnom nahrávaní vypustila v piatok do sveta svoj v poradí už desiaty album s názvom Banditi di Praga. Už teraz je isté, že nahrávka, ktorá vznikala v štúdiu Sono, je tou, s ktorou skupina prekročí magickú hranicu milión predaných nosičov. Podľa aktuálnych informácií z oficiálnej stránky Kabat.cz sa tak už aj stalo. Pri tejto príležitosti prišli členovia kapely s nápadom, že diamantovú platňu za jej pokorenie by mal dostať aj niektorý z fanúšikov, ktorý si zakúpil alebo zakúpi nový album.

Každé CD Banditi di Praga preto obsahuje tiket s identifikačným kódom. Majiteľ každého originálneho nosiča sa môže so svojím kódom zaregistrovať na oficiálnej stránke kapely a vylosovaný výherca si na pražskom koncerte 21. apríla prevezme rovnakú diamantovú platňu za predaj milióna nosičov ako členovia skupiny.

Nový album je žánrovo pestrý a okrem návratu k tvrdším začiatkom kapela ponúka napríklad aj šansón. Textár a basgitarista Milan Špalek opäť napísal texty, ktorých jednotlivé časti skôr či neskôr zľudovejú. Na albume sú zahrnuté aj skladby Schody a Peří, prach a broky, ktoré zaznejú 3D muzikáli V peřinách. Jeho režisér F. A. Brabec, ktorý je zároveň aj kameramanom, natočí ešte tento mesiac videoklip k titulnej piesni albumu. S Kabátom už Brabec spolupracoval v minulosti pri tvorbe klipov Burlaci a Malá dáma.

--
Zdroj a foto: EMI

Súvisiaci interpreti: Kabát