Víťazom 56. ročníka súťaže Eurovision Song Contest sa v sobotu večer stala azerbajdžanská dvojica Ell & Nikki s baladou Running Scared. Na tom by nebolo nič pozoruhodné, keby sme informáciami o tejto skladbe neboli prostredníctvom jednej slovenskej PR manažérky zásobovaní už v marci.

Tlačovú správu s videoklipom sme vtedy nezverejnili - veď prečo by sme to aj robili, nie sme web o Eurosongu. O účasti slovenských Twiins sme síce informovali, ale nepísali sme o švédskych, fínskych či nemeckých účastníkoch, tak čo nás po nejakých Azerbajdžancoch. Zdá sa však, že PR manažéri boli na ich propagáciu "nasadení" aj v iných krajinách - tak sa dnes vyhráva Eurovízia.

"V tejto chvíli som najšťastnejší muž na svete," povedal 21-ročný Eldar Gasimov z víťazného dua. Na jeho slová nadviazala Nikki alias Nigar Jamal. "Je neuveriteľné, že náš sen sa stal skutočnosťou," uviedla 30-ročná speváčka a matka dvoch detí.

Keďže sa informácie o nich už dávno pred začiatkom hlavnej časti súťaže dostali aj do takej "bezvýznamnej" krajiny akou je Slovensko, je zrejmé, že sny sa neplnia len tak samé od seba a niekto vynaložil pre úspech skladby nemalé množstvo finančných prostriedkov. Vo finále, ktoré sa uskutočnilo v nemeckom Düsseldorfe, dostali Ell & Nikki dovedna 221 bodov. Na druhej priečke sa umiestnil taliansky spevák Raphael Gualazzi so skladbou Madness Of Love (189 bodov). Bronzová pozícia sa ušla Švédovi Ericovi Saademu s piesňou Popular (185 bodov).

V sobotňajšom finále súťažili zástupcovia 25 európskych krajín. Duo Twiins reprezentujúce Slovensko sa do finále s pesničkou I'm Still Alive nedostalo, keď neuspelo už vo štvrtkovom semifinále. Do Eurovízie sa tento rok prihlásilo 43 krajín, pričom medzi nimi chýbala Česká republika.

Ell & Nikki - Running Scared

"Myslím, že Running Scared nám naozaj sedí, naším hlasom aj naším srdciam. Je to taký úžasný song, veríme, že diváci na Eurovízii si ho tiež zamilujú. Počítam dni do 10. mája, nemôžem sa dočkať," uviedol Eldar Gasimov vo vyjadrení v tlačovej správe, pri ktorej sme si s kolegom pred dvoma mesiacmi ťukali na čelo nechápajúc, prečo slovenská PR manažérka propaguje účastníkov Eurosongu z Azerbajdžanu.

"Je to hlboká, dojemná a krásna skladba. Je to akoby sa mi splnil ďalší kúsok môjho sna. Mimochodom, mojim dcérkam sa pieseň veľmi páči," zaklincovala dokonalé PR dvojnásobná matka Nikki, hoci na fotkách a vo videách dua hrá veľmi presvedčivo milenku svojho o takmer 10 rokov mladšieho speváckeho kolegu. Veru, slovenské hviezdy sa ešte majú čo učiť, ak si myslia, že v Eurosongu ide o hudbu. V prehliadke väčšinou priemerných skladieb totiž zvíťazí ten, kto tú svoju čo najlepšie predá. Semifinále a finále ročníka 2012 sa vďaka víťazstvu dvojice Ell & Nikki uskutoční v azerbajdžanskom Baku.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Eldarnigar.eurovisiontalents.com