Anglická skupina Depeche Mode vydá remixy svojho najnovšieho singla Where's The Revolution. Nové verzie skladby sa na trh dostanú 3. marca na CD, ktoré bude obsahovať päť nahrávok vrátane samotného singla, a tiež na vinyle v podobe 2xLP. Vinylové platne sa dostanú do predaja 28. apríla a oproti CD na nich budú aj ďalšie štyri remixy.

Where’s The Revolution je prvou ukážkou z očakávaného albumu Depeche Mode s názvom Spirit, a zároveň prvou novou piesňou formácie po štyroch rokoch. Spomínaná štrnásta štúdiovka sa dostane na trh 17. marca. V základnej verzii bude obsahovať dvanásť skladieb.

Kapela na nej spolupracovala s anglickým producentom Jamesom Fordom, ktorý sa podieľal na nahrávkach interpretov ako Foals, Florence & The Machine či Arctic Monkeys. Skupina svoj najnovší počin podporí koncertnou šnúrou Global Spirit Tour, v rámci ktorej sa 20. mája predstaví aj na futbalovom štadióne Pasienky v Bratislave

Prečítajte si: VIDEO: "Bradáči" Depeche Mode aj v temnom klipe ukázali zmysel pre humor

Tracklist CD s remixami Where's The Revolution od Depeche Mode: 

1. Where's the Revolution 
2. Where's the Revolution (Ewan Pearson Remix) 
3. Where's the Revolution (Algiers Remix) 
4. Where's the Revolution (Terence Fixmer Remix)  
5. Where's the Revolution (Autolux Remix) 

Tracklist LP s remixami Where’s The Revolution od Depeche Mode: 

LP 1 

Strana 1:
1. Where's the Revolution (Autolux Remix) 
2. Where's the Revolution (Pearson Sound Remix) 

Strana 2:
1. Where's the Revolution (Algiers Remix) 
2. Where's the Revolution (Simian Mobile Disco Remix) 
3. Where's the Revolution (Pearson Sound Beatless Remix) 

LP 2 

Strana 1:
1. Where's the Revolution (Simian Mobile Disco Dub) 
2. Where's the Revolution (Terence Fixmer Spatial mix) 

Strana 2:
1. Where's the Revolution (Patrice Bäumel Remix) 
2. Where's the Revolution (Ewan Pearson Kompromat Dub) 

Depeche Mode vznikli v roku 1980 v Basildone a v súčasnosti fungujú v zložení Dave Gahan (spev), Martin Gore (klávesy, gitara) a Andy Fletcher (klávesy, basgitara). Na konte majú zatiaľ trinásť štúdiových albumov - Speak & Spell (1981), A Broken Frame (1982), Construction Time Again (1983), Some Great Reward (1984), Black Celebration (1986), Music For The Masses (1987), Violator (1990), Songs Of Faith And Devotion (1993), Ultra (1997), Exciter (2001), Playing The Angel (2005), Sounds Of The Universe (2009) a Delta Machine (2013).

Podľa televízie VH1 patria medzi 100 najlepších interpretov hudobnej histórie a magazín Q ich označil za najpopulárnejšiu elektronickú skupinu všetkých čias. 

Zdroj: SITA (Depechemode.com, archív)
Foto: Anton Corbijn

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode