Organizátori Sziget festivalu pripravujú pre fanúšikov naozaj skvelý program, do ktorého stále pribúdajú nové hviezdy. Fanúšikovia sa popri P!nk, Kasabian, Jamie Cullum, Wiz Khalifa, Major Lazer, PJ Harvey, alt-J, môžu už tešiť aj na koncerty interpretov ako Macklemore & Ryan Lewis, Biffy Clyro, Birdy, ale aj ďalšie lákavé mená.

Sú medzi nimi napríklad aj Breaking Benjamin, Tycho, Don Diablo, Marteria, Allah-Las, BakermatHVOB. Pre slovenských fanúšikov pripravili organizátori Szigetu v spolupráci s Rádiom_FM festivalový warm up. Už v utorok, 25. apríla, sa v koncertnej súťaži Jednou ranou na Sziget stretnú kapely PapyllonDave Brannigan. Na utorkové koncerty v Slovenskom rozhlase je vstup zdarma.    

Macklemore & Ryan Lewis patria medzi najoslavovanejšie hviezdy na súčasnej hip-hopovej mape USA. Milióny fanúšikov po celom svete očarila dvojica, ktorá spolu funguje už deviaty rok. Raper Macklemore a dídžej a producent Ryan Lewis na Szigete vystúpili už v roku 2014 a o ich koncerte sa ešte dlho rozprávalo. Aj tento rok bude ich vystúpenie určite patriť medzi topy jubilejného 25. ročníka.


Škótska trojica Biffy Clyro si Szigeťanov získala už v roku 2013, teraz sa na Ostrov slobody vracajú s aktuálnym albumom Ellipsis, ktorý vyšiel minulý rok. Na tohtoročnom Szigete rockeri určite zahrajú aj hity z predchádzajúcich albumov.


Anglická hudobníčka a speváčka Birdy má síce len 20 rokov, ale nepochybne patrí medzi to najlepšie, čo v súčasnosti britská scéna ponúka. Na konte má už tri albumy, viacero nominácií na prestíže ocenenia a koncerty po celom svete.  Jej hity Skinny Love, People Help the People či Wings bodovali v hitparádach po celej Európe.


Prečítajte si: Pink sa vracia na veľké pódiá, v auguste bude hviezdou Szigetu!

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Silvia Turnerová.
 

Foto: Parlophone Music