K minuloročnému albumu ponúkol Zlokot už dva na mobil nakrútené klipy k piesňam Wu wej a Slowakische Genius a tiež uletený, trochu aj animovaný klip, ktorý vytvorilo kreatívne duo Pek Crewku skladbe Malí ľudia. Teraz štvorica prichádza s filmovým spracovaním klipu ku skladbe Rauš, ktorá je podľa mnohých jej najsilnejšou skladbou.

Príjemne hrejivý gitarový zvuk, prepracovaná rytmika, uvoľnený charizmatický rap s náznakmi romantického príbehu a spevavý dvojhlasný refrén. To sú charakteristiky, vďaka ktorým má práve singel Rauš z albumu Slowakische Genius (2014) najväčší potenciál zaujať širšie publikum.

Veľký úspech má i na koncertoch, kde svojou atmosférou vyčnieva nad divokejšími a viac do elektroniky ladenými kúskami. Aj preto si skladba zaslúžila, aby k nej bol natočený videoklip, ktorý bude iný ako jeho predchodcovia. Premiéru mal počas koncertu kapely na festivale Pohoda, no od minulého týždňa si ho môžete pozrieť aj na internete.

Poetika v supermarkete

Hraný príbeh na pomedzí partnerského trojuholníka vymyslela a režírovala filmárka Barbora Berezňáková. Hlavné postavy si zahrali známy herec Marián Mitaš, ktorý je tiež moderátorom Rádia_FM, sestra frontmana kapely Lyrika, Katarína Remiašová, a herečka Lýdia Petrušová, ktorá stvárnila do Mariána zahľadenú predavačku. Samotná kapela sa v záberoch samoúčelne neobjavuje a je len súčasťou filmového sveta, podriaďujúc sa deju.

"V záplave nablikaných a našminkovaných klipov môže ten náš vyznieť osviežujúco. Kontrastuje svojou naratívnosťou, každý záber má vlastnú estetiku a celok vytvára poetizujúci efekt. Pesnička rozpráva o istom stereotype života a úniku z neho a tak isto bol zameraný klip. Napríklad aj tým, že sme zvolili aj hypermarket, kde by na prvý pohľad nikto poetiku nečakal," povedala Barbora Berezňáková.

Autentickú atmosféru videa podčiarkuje účasť fanúšikov a známych na nakrúcaní. V záberoch uvidíte napríklad aj bratislavský hudobný klub U Očka, kde Zlokot skutočne hráva svoje koncerty. Zamestnanca klubu zahral výtvarník a hudobník Palo Čejka tak vierohodne, že väčšina komparzistov si myslela, že je skutočný barman. 


Idea, réžia: Barbora Berezňáková
Produkcia: Megi Mackovičová
Kamera: Ivo Miko, Pelo Hedmeg
Hrajú: Lýdia Petrušová, Marián Mitaš, Katarína Remiašová
Partneri: Universal McCann, Giraffe Bakery, Gorila.sk, Terno

Prečítajte si: Zlokot: Sme mainstreamová kapela, len mainstream o tom ešte nevie

Redakciu Hudba.sk informoval Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Zlokot