Víťazom druhého ročníka amerického X Factoru sa stal country spevák Tate Stevens. Vo štvrtkovom finále porazil Carly Rose Sonenclar a Fifth Harmony. 37-ročný spevák si tak vyspieval svoj sen, ktorý si môže splniť aj vďaka hlavnej výhre, ktorou je nahrávací kontrakt v hodnote 5 miliónov amerických dolárov.

Počas celej šou - od historicky prvého odhalenia výsledkov diváckeho hlasovania, ktoré mnohých šokovalo, až do absolútneho finále - bojovala medzi sebou o prvé miesto dvojica Tate Stevens a Carly Rose Sonenclar. Proti sebe tak stáli dva úplne odlišné typy: Stevens ako spevák, ktorý vnímal možnosť zviditeľniť sa v tejto súťaži za svoju možno poslednú príležitosť stať sa profesionálnym spevákom, a mladučká Carly, ktorá počas celej súťaže spievala ako diva a nie ako 13-ročné dievčatko, ktoré má ešte všetko iba pred sebou.

Obaja finalisti si svoju zdanlivo neohrozenú pozíciu držali do poslednej chvíle. V rámci prvého finálového vyraďovania ich totiž televízni diváci podržali a domov poslali dievčenské zoskupenie Fifth Harmony. Z tvárí dievčat sa dal odčítať smútok, no napriek tomu sa im podarilo dostať v tejto súťaži ďalej ako mnohí očakávali. Prekvapenie nastalo minulý týždeň, kedy sa prebojovali do finále, v ktorom viacerí diváci, ale aj mentori očakávali chlapčenské trio Emblem 3.

Bojovali vo vianočnej atmosfére

Stevens, ktorý sa do povedomia ľudí počas súťaže zapísal ako country spevák, sa tento raz predviedol v skladbe Please Come Home for Christmas. Svoj poznávací znak, country klobúk, si však ani teraz neodpustil. 

Tate Stevens – Please Come Home for Christmas (X Factor USA, 2012) 

Carly vsadila na veľký vianočný hit z dielne Mariah Carey All I Want for Christmas Is You.
 
Carly Rose Sonenclar – All I Want for Christmas Is You (X Factor USA, 2012)

Svoje sily si zmerali aj v rámci spoločného vystúpenia. Za koho by ste po tomto duete hlasovali vy?

Carly Rose Sonenclar a Tate Stevens – The Climb (X Factor USA, 2012)

Napätie do poslednej chvíle

Obrovské napätie až do poslednej chvíle panovalo na pódiu pri vyhlasovaní výsledkov. Vidno to bolo nielen na tvárach súťažiacich. Svoje emócie neskrývala ani mentorka Britney Spears. V jej výraze za zračili obavy o svoju zverenkyňu. A napriek tomu, že mladučká speváčka Carly nedosiahla svoj vytúžený cieľ a nedotkla sa tak absolútnej výhry, táto prehra určite nie je jej koniec. Takýto výrazný talent by si určite s veľkou radosťou pod svoje krídla vzal nejeden hudobný producent či vydavateľ. 

Víťaz však môže byť iba jeden, a preto si sladkú chuť víťazstva vychutnal Tate Stevens, ktorý po vyhlásení výsledkov okrem poďakovania svojej rodine označil tento deň za najlepší v jeho živote. Pozrite si emotívny záber z vyhladovania víťaza druhej série amerického X Factoru.

Vyhlasovanie výsledkov (X Factor USA, 2012)

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Thexfactorusa.com