Rodina amerického speváka a hudobníka Chucka Berryho, ktorý zomrel v sobotu 18. marca vo veku 90 rokov, oznámila, že jeho pripravovaný album s názvom Chuck vyjde 16. júna. Okrem toho predstavili aj tracklist novinky a prvý singel Big Boys, na ktorom sa podieľali Tom Morello a Nathaniel Rateliff.

Nahrávka Chuck bude obsahovať celkovo desať skladieb, pričom Chuck Berry zložil osem z nich. Okrem spomínaných Morella a Rateliffa na albume hosťujú aj Gary Clark Jr. a Berryho vnuk Charles Berry III.

Hudobník nahrával novinku v rôznych štúdiách v St. Louis so svojou sprievodnou kapelou, ktorej členmi sú jeho deti Charles Berry Jr. (gitara) a Ingrid Berry (vokály, harmonika), ďalej Jimmy Marsala (basgitara), Robert Lohr (klavír) a Keith Robinson (bicie). Berry ohlásil svoju záverečnú štúdiovku vlani 18. októbra, v deň svojich 90. narodenín. Pôjde o jeho prvý album s novými piesňami po 38 rokoch.


Tracklist albumu Chuck:

1. Wonderful Woman 
2. Big Boys 
3. You Go To My Head 
4. 3/4 Time (Enchiladas) 
5. Darlin' 
6. Lady B. Goode 
7. She Still Loves You 
8. Jamaica Moon 
9. Dutchman 
10. Eyes Of Man 

Prečítajte si: Zomrel Chuck Berry. Otec rock'n'rollu, bez ktorého by neboli Beatles či Stones

Charles Edward Anderson Berry sa narodil 18. októbra 1926 v St. Louis a hudobnú kariéru odštartoval v roku 1955, pričom preraziť sa mu podarilo hneď s prvým singlom Maybellene. Jeho ďalšími známymi skladbami sú Roll Over BeethovenSweet Little Sixteen, Johnny B. Goode, Carol, Memphis Tennessee, Rock And Roll Music či My Ding-a-Ling.

Debutový album After School Session vydal v roku 1957, pričom počas života ponúkol devätnásť štúdioviek. Na konte má aj desiatky kompilácií a osem EP nahrávok. V roku 1986 bol medzi prvými osobnosťami, ktoré uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1984 získal cenu Grammy za celoživotné dielo a v roku 2000 cenu Kennedyho centra.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: Chuck Berry