Vlani navštívil Majk Spirit Kaliforniu, kde nahral skladbu Beautiful Dreamer, pričom tam k nej priamo nakrútil aj klip. Teraz sa člen H16 ohlásil z Amsterdamu, kde zas vzniklo video k novému tracku Feel Alright. Vec zas vyjadril svoj názor na hejtovanie a Boyband má vonku druhý album, z ktorého už predstavili prvý klip.

Majk Spirit ešte vlani ohlásil, že tento rok plánuje vydať svoju druhú sólovku. Žiadne konkrétnejšie informácie síce zatiaľ nie sú k dispozícii, no tento týždeň dorazila nová skladba Feel Alright priamo vo forme videa, ktorého režisérom a kameramanom je Michal "Kunes" Kováč. Ide o klasickú reprezent záležitosť, v ktorej Spirit znova poslal odkaz svojim neprajníkom.

Majk Spirit - Feel Alright

K téme hejtovania sa vyjadril aj Vec. Ten tak spravil prostredníctvom krátkeho videa pre kampaň Nadácie otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation (NOS-OSF). Viac o tomto projekte sa môžete dozvedieť TU.

Vec - I don't #MASTURHATE

Česko-slovenská formácia Boyband v zložení Idea a Boy Wonder vydala svoj druhý album, ktorý dostal názov Galapágy. V deň vydania nahrávky sa dostalo tiež von video k prvému singlu Tour de Bars, v ktorom obaja členovia dokazujú, že zo svojho zmyslu pre humor nič nestratili.

Boyband - Tour de Bars

The Roots majú od pondelka konečne vonku nový album …And Then You Shoot Your Cousin. Z neho sme sa dočkali už druhého klipu, tentoraz k skladbe Understand, v ktorej hosťujú Dice Raw a Greg Porn. Rovnako ako v prípade vizuálu k When The People Cheer, aj v tomto prípade ide o animované video.

The Roots feat. Dice Raw & Greg Porn - Understand

Konečne sme sa dočkali aj sľubovaného klipu k tracku Violations, ktorý spolu nahrali Talib Kweli a Raekwon. O réžiu podareného videa sa postaral R.A. The Rugged Man. Samotnú skladbu nájdete na vlaňajšom Talibovom počine Gravitas.

Talib Kweli feat. Raekwon - Violations

Raekwon tento týždeň poslal aj jednu vlastnú skladbu. Konkrétne ide o novinku s názvom Gamble, v ktorej okrem neho rapujú Bodega Bamz a SpankJusBizness. O trochu zvláštny beat sa postaral Scram Jones, s ktorým Raekwon spolupracuje dlhodobo.

Raekwon feat. Bodega Bamz & SpankJusBizness - Gamble

Raekwonov kolega z Wu-Tang Clanu RZA pripravil v rámci projektu One Of A Kind Studio Sessions EP s názvom Only One Place To Get It. Na ňom produkoval skladby pre štyroch mladých interpretov, konkrétne to boli Rockie Fresh, Tinashe, RAC a Robert DeLong. Celé EP si môžete vypočuť práve teraz.

RZA - Only One Place To Get It EP

Jurassic 5, ktorí vlani ohlásili znovuobnovenie činnosti, potešili tento týždeň svojich fanúšikov "novou" skladbou The Way We Do It. Ide o doteraz nevydaný track, ktorý vznikol ešte v roku 2006 počas nahrávania ich zatiaľ posledného albumu Feedback. Produkoval ho už zosnulý Heavy D a Jurassic 5 teraz k nemu nakrútili aj video.

Jurassic 5 - The Way We Do It

Lupe Fiasco sa spojil s nadáciou Stand Up To Cancer, ktorá sa zameriava na získavanie financií pre výskum rakoviny. V rámci tejto spolupráce nahral skladbu Mission, v ktorej intre môžete počuť príbehy viacerých ľudí vrátane speváka Charlieho Wilsona, ktorí túto chorobu porazili.

Lupe Fiasco - Mission

Skyzoo a Torae už o päť dní vydajú svoj spoločný album Barrel Brothers. Z neho sme už počuli singel Blue Yankee Fitted, no najnovšie táto dvojica vypustila mixtape s názvom Pre-Loaded: The Best Of Barrel Brothers. Na ňom nájdete prierez skladieb, na ktorých Skyzoo a Torae v minulosti spolupracovali. Mixtape dal dokopy E-Holla.

Skyzoo & Torae - Pre-Loaded: The Best Of Barrel Brothers (Mixtape)

Freeway a producent Girl Talk minulý mesiac predstavili spoločné EP Broken Ankles. Na ňom sa nachádzala aj skladba Suicide, ktorá sa teraz dočkala oficiálneho remixu. V ňom hosťuje A$AP Ferg, pričom Freeway doň nahral novú strofu.

Freeway & Girl Talk feat. A$AP Ferg - Suicide (Remix)

Ruste Juxx zverejnil video k skladbe Off The Hinges, v ktorej okrem neho rapuje aj Rock z Heltah Skeltah. Track pochádza z albumu Ready To Juxx, ktorý produkoval kompletne VStheBEST.

Ruste Juxx feat. Rock - Off The Hinges

Na záver tu máme ešte pozvánku na jeden koncert. Už túto sobotu v bratislavskej Fuge vystúpi Sensational z newyorského Brooklynu. Viac informácii nájdete TU.

Sensational - Tune In

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/MajkSpirit

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit, Vec