Kontroverzná a so zdvihnutým obočím vo veľkom zdieľaná Anaconda od Nicki Minaj je prekonaná. Môže za to masívna promo kampaň Taylor Swift, ktorá najpredávanejšej speváčke súčasnosti pomohla k prvenstvu v počte pozretí videoklipu na Youtube kanále Vevo za prvých 24 hodín.

Najúspešnejší štart v histórii zaznamenala speváčka s videoklipom Bad Blood, ktorý po prvom dni na Youtube prekonal hranicu 20,1 milióna pozretí. Predtým bola držiteľkou tohto rekordu Nicki Minaj, ktorej "porno klip" Anaconda, si za 24 hodín od zverejnenia pozrelo 19,6 milióna užívateľov Youtube. Po prvom týždni mal kontroverzný videoklip sledovanosť takmer na hranici 75 miliónov.

Toto číslo Taylor Swift pravdepodobne za prvých sedem dní neprekoná - aktuálne má Bad Blood "len" 44 miliónov prehratí a zostávajú jej len dva dni. K silnej prvej 24-hodinovke jej síce pomohla veľká kampaň aj premiéra videa na Billboard Music Awards, no samotný videoklip ani zďaleka nevyvoláva také búrlivé reakcie ako Anaconda. Skôr sa hovorí o miernom sklamaní, pretože okrem zástupu modelingových, filmových a hudobných ženských hviezd videoklip neobsahuje nič extra zaujímavé či kontroverzné (okrem oficiálne nepotvrdenej vojny s Katy Perry). Zrejme preto novinka Taylor Swift nie je zdieľaná na sociálnych sieťach ani diskutovaná v médiách až v takej miere, ako tomu bolo na konci minulého leta pri džungľovom úlete populárnej raperky.

Niekdajšia country hviezda je napriek tomu nadšená. "Šaliem. Prekonali ste rekord na Vevo. Ďakujem," napísala 25-ročná interpretka na Twitteri. "Dievčatá, toto je šialené. Veľmi vám ďakujem. Nikdy vám nebudem vedieť dostatočne poďakovať," prihovorila sa aj hviezdam, ktoré si s ňou v akčnom videoklipe zahrali. Konkrétne išlo o Selenu Gomez, Hayley Williams, Zendayu, Ellie Goulding, Lily Aldridge, Caru Delevingne, Gigi Hadid, Karlie Kloss, Cindy Crawford, Lenu Dunham, Hailee Steinfeld, Jessicu Alba, Ellen Pompeo a Marisku Hargitay. O réžiu klipu, v ktorom sa predstavil aj raper Kendrick Lamar, sa postaral Joseph Khan, pričom Swift sa ujala produkcie. Skladba Bad Blood pochádza z jej piatej štúdiovky 1989 (2014). 

Pozrite si dva videoklipy s najrýchlejším štartom v histórii Youtube:


Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com), archív
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift