Decentná a nenapodobiteľná. Taká je Janet Jackson v novom singli No Sleeep, ktorý je prvou zverejnenou ochutnávkou jej pripravovaného jedenásteho štúdiového albumu. Na ten fanúšikovia čakajú už viac než sedem rokov a dočkajú sa už na jeseň.

Sestra zosnulého Kráľa popu ohlásila návrat na hudobnú scénu 16. mája, teda presne v deň svojich 49. narodenín. Urobila tak prostredníctvom videa, v ktorom jej hlas fanúšikom prezradil, že chystá novú hudbu aj turné. O pár týždňov neskôr informovala, že novinku vydá pod hlavičkou vlastnej hudobnej značky Rhythm Nation v unikátnom partnerstve s vydavateľskou a distribučnou firmou BMG.

Na jej oficiálnom webe pred týždňom pribudli aj prvé termíny koncertov v rámci avizovaného svetového turné. Jeho názov je Unbreakable World Tour, či sa tak bude volať aj samotný album, je však zatiaľ len v rovine dohadov. Isté je, že od 31. augusta do 13. novembra plánuje speváčka odohrať 37 koncertov v Severnej Amerike, potom by mali nasledovať ďalšie kontinenty.

Dnes sa fanúšikovia konečne dočkali aj prvého singla od čias albumu Discipline (2008). Pieseň No Sleeep vznikla v spolupráci so skladateľským a produkčným duom Jimmy Jam & Terry Lewis, s ktorým sa Janet prvýkrát spojila v roku 1985 počas práce na albume Control (1986). Spoločne vytvorili desiatky hitov vrátane deviatich skladieb, ktoré dobyli rebríček Billboard Hot 100. Novinka na dnešné pomery veľký hitový potenciál nemá, no pre fanúšikov speváčky je veľmi sľubnou ukážkou toho, na čo sa na novom albume môžu tešiť.


Janet Jackson má na konte desať sólových štúdiových albumov. Medzi jej najväčšie hity patria single NastyRhythm NationThat's the Way Love GoesTogether Again,All for You alebo Scream, ktorý nahrala spolu s už zosnulým bratom Michaelom Jacksonom. Na celom svete predala viac ako 100 miliónov kópií nahrávok a patrí tak k najúspešnejším speváčkam v histórii. Počas kariéry získala 32 Billboard Music Awards, 12 American Music Awards, päť Grammy a nominovali ju na Oscara aj na Zlatý glóbus.

Text: Hudba.sk (zdroj: Janetjackson.com, archív)
Foto: Janetjackson.com

Súvisiaci interpreti: Janet Jackson