Legenda spieva legendu. Lauryn Hill, speváčka známa predovšetkým vďaka zoskupeniu Fugees, prespievala skladbu ikony jazzu, bluesu a R&B Niny Simone. K biografickému dokumentu o fenomenálnej speváčke, ktorý sa má vysielať 26. júna, dokonca naspievala namiesto pôvodne plánovaných dvoch skladieb až šesť.

Intepretka notoricky známeho hitu z 90. rokov Killing Me Softly, prespievala pieseň Feeling Good - azda najpopulárnejšiu skladbu ikonickej Niny Simone. Urobila tak pre potreby dokumentárneho filmu What Happened, Miss Simone?, ktorý plánuje 26. júna vysielať americká televízna káblová spoločnoť Netflix. V súlade s blížiacou sa televíznou premiérou biografickej snímky vydá hudobné vydavateľstvo RCA 10. júla aj soundtrack plný coververzií.

O Lauryn Hill bolo naposledy počuť v súvislosti s neplatením daní, za čo ju odsúdili v roku 2013 na tri mesiace väzby a tri mesiace domáceho väzenia. V tom istom roku tiež plánovala nahrať prvý album po 15 rokoch. Napokon za posledné dva roky ponúkla namiesto albumu iba niekoľko samostatne zverejnených sociálno-kritických skladieb a jej jedinou sólovou štúdiovkou naďalej zostáva The Miseducation of Lauryn Hill (1998).

"Keďže som sa kŕmila jej hudbou a hudbou ľudí ako ona, akoby to bola moja základná strava, verila som, že mám právo mať hlas. Jej príklad je potravou pre generáciu, ktorá potrebuje nájsť svoj," povedala Lauryn o Nine Simone. Okrem známej speváčky a raperky sa na nahrávke Nina Revisited: A Tribute to Nina Simone objavia aj Usher, Gregory Porter, Jazmine Sullivan, Mary J. Blige, raper Common, ale aj dcéra hudobnej legendy Lisa Simone.


Tracklist albumu Nina Revisited: A Tribute To Nina Simone:

1. Lisa Simone - Nobody's Fault but Mine (Intro)
2. Lauryn Hill - Feeling Good
3. Lauryn Hill - I've Got Life 
4. Lauryn Hill - Ne Me Quitte Pas
5. Jazmine Sullivan - Baltimore
6. Grace - Love Me or Leave Me
7. Usher - My Baby Just Cares For Me
8. Mary J. Blige - Don't Let Me Be Misunderstood
9. Gregory Porter - Sinnerman
10. Common & Lalah Hathaway - YG&B
11. Alice Smith - I Put a Spell On You
12. Lisa Simone - I Want a Little Sugar in My Bowl
13. Lauryn Hill - Black Is the Color of My True Love's Hair
14. Lauryn Hill - Wild Is the Wind
15. Lauryn Hill - African Mailman
16. Nina Simone - I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free
 
Autor: Marek Majzon (zdroj: Pitchfork.com)
Foto: AP Photo/Spencer Weiner

Súvisiaci interpreti: Lauryn Hill, Nina Simone