Americká formácia Julian Casablancas + The Voidz sprístupnila na vypočutie svoju debutovú štúdiovku Tyranny, ktorá vyjde 23. septembra. Nahrávka obsahuje dvanásť skladieb a produkoval ju Shawn Everett. Ako single z nej zatiaľ vyšli piesne Human Sadness a Where No Eagles Fly.

Formácia Julian Casablancas + The Voidz funguje od roku 2013 ako vedľajší projekt speváka Juliana Casablancasa z kapely The Strokes a okrem neho ju tvoria aj Jeramy 'Beardo' Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Jacob 'Jake' Bercovici (basgitara), Alex Carapetis (bicie) a Jeff Kite (klávesy). Formácia vyrazí po vydaní spomínanej debutovej štúdiovky na severoamerickom turné.

Medzičasom sa objavili i správy, že spomínaná americká skupina The Strokes by mohla začať pracovať na novom albume už v januári. Julian Casablancas to vyhlásil v rannej šou BBC Radio 6 Music. "Mohli by sme sa stretnúť v januári a pracovať na nejakých nápadoch. Všetci sme na to psychicky pripravení. Všetko je na tom správnom mieste. Ešte sme však s ničím nezačali," uviedol spevák. Skupina odohrala tento rok prvé vystúpenia po viac ako dvojročnej koncertnej pauze. Podľa 36-ročného frontmana v kapele vládnu dobré vzťahy.

Tracklist albumu Julian Casablancas + The Voidz - Tyranny:

01. Take Me In Your Army
02. Crunch Punch
03. M.utually A.ssured D.estruction
04. Human Sadness
05. Where No Eagles Fly
06. Father Electricity
07. Johan Von Bronx
08. Business Dog
09. Xerox
10. Dare I Care
11. Nintendo Blood
12. Off To War…



Zdroj: SITA, Rollingstone.com
Foto: Facebook.com/pages/Julian-Casablancas-The-Voidz

Súvisiaci interpreti: Julian Casablancas