Americká raperka a speváčka Nicki Minaj zverejnila 16-minútový film s názvom The Pinkprint Movie. Známa provokatérka v ňom pri príležitosti uvedenia svojho nového štúdiového albumu na trh predstavila tri intímnejšie piesne, ktoré ju spolu s decentným videom ukazujú v inom svetle.

Film The Pinkprint Movie sa skladá z troch častí - The Crying Game, I Lied a Grand Piano - a zachytáva udalosti nasledujúce bezprostredne po konci vzťahu. Video je inšpirované skutočným vzťahom a rozchodom so Safaree Samuelsom, s ktorým Nicki Minaj tvorila pár 12 rokov. O réžiu snímky sa postarali Taylor Cohen and Francesco Carrozzini. 

Nové video väčšinou kontroverzne sa prezentujúcej 32-ročnej speváčky a raperky je nečakane vkusným prírastkom v jej tvorbe. Výber piesní i spôsob ich vizuálneho spracovania, v ktorom ukazuje svoju zraniteľnosť a emócie, sú v silnom kontraste s kritizovaným, sexualitou nabitým klipom ku skladbe Anaconda, či vizuálom k piesni Only, za ktorý speváčku obvinili z propagácie nacizmu.


Nicki Minaj, vlastným menom Onika Tanya Maraj, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2007 mixtapeom Playtime Is Over. Neskôr podpísala zmluvu s vydavateľstvom Young Money Entertainment. Debutový album Pink Friday vydala v novembri 2010 a v USA aj vo Veľkej Británii získal platinu. Pochádzajú z neho single ako Moment 4 Life (feat. Drake), Super Bass alebo Fly (feat. Rihanna). Druhú štúdiovku s názvom Pink Friday: Roman Reloaded, ktorá obsahuje napríklad hit Starships, vydala v roku 2012. Nový album The Pinkprint

Zdroj: Nme.com, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Nicki Minaj