Kubánska speváčka a flautistka Glenda Lopez, ktorá dlhodobo žije a pôsobí aj na Slovensku, sa v utorok 21. januára naživo predviedla v luxusnom hoteli na brehu Dunaja, kde privítala dvoch špeciálnych hostí. Jedným z nich bol aj producent Coldplay - Danton Supple, s ktorým bude spolupracovať na svojom novom albume.

Na koncerte s talentovanou hudobníčkou z Havany vystúpil jazzový spevák Peter Lipa, s ktorým si Glenda zaspievala dueto Quando Quando Quando. Na vystúpenie 25-ročnej muzikantky sa však prišiel pozrieť aj britský producent Danton Supple, ktorý sa v hudobnom priemysle pohybuje už od 80. rokov minulého storočia.

Za ten čas stihol ako zvukový inžinier pracovať pre Pet Shop Boys, Seala, Morrisseyho, Suede, Elbow alebo U2. Ako producent je podpísaný pod oceňovaným albumom X&Y (2005) svetoznámej skupiny Coldplay, ktorej pomohol sfinalizovať také hity ako Speed of Sound, Talk či Fix You. Glenda Lopez ho zaujala už vlani a aj z tohto dôvodu chce speváčke pomáhať s jej debutovým albumom, ktorý začne nahrávať už o pár týždňov v rodnej krajine.

Pod prvou štúdiovou nahrávkou Glendy Lopez bude podpísaný aj všestranný skladateľ, klavirista a spevák Marián Čekovský. Ten začal s kubánskou hudobníčkou pripravovať nové piesne už vlani a prvé výsledky ich spolupráce by mali byť známe na jar. Naživo ich Glenda predstaví aj na Slovensku, kde bude chcieť nadviazať na vlaňajšie vydarené vystúpenia na podujatiach ako Cherchez La Femme, BA City Beats alebo Uprising reggae festival. 


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Papač z Kuul Fabrik.

Súvisiaci interpreti: Glenda Lopez