Na bratislavskej Zlaté piesky v lete príde Tarrus Riley, jeden z top svetových reggae umelcov, ktorého hviezda sa minulý rok ešte viac rozžiarila vďaka spolupráci s Major Lazer a Ellie Goulding na skladbe Powerful. Balada o vplyve lásky na človeka je nasledovníkom singla Lean On, jedného z najúspešnejších hitov minulého roka.

Tarrus Riley, talentovaný jamajský spevák s osobitým hlasom a precítenými textami, pochádza z muzikantskej rodiny (jeho otcom je veterán jamajskej scény Jimmy Riley) a s hudbou prakticky vyrastal. Právoplatne sa radí medzi to najlepšie, čo ponúka aktuálna jamajská reggae produkcia a za vyše 10 rokov profesionálnej kariéry naspieval už toľko hitov, že sa do jedného koncertu ani nezmestia. Hymny ako Gimme Likkle One Drop, My Day, She's Royal, Superman či Good Girl Gone Bad sa po celom svete tešia veľkej popularite.


Spolu s ním príde na Uprising aj legendárny jamajský saxofonista Dean Fraser, s ktorým odohral na Zlatých pieskoch jeden z najlepších koncertov ročníka 2012. Ozdobou tohtoročného koncertu bude speváčka Alaine, ktorá očarila svet svojou reggae prerábkou hitu Hello od Adele.


Uprising Reggae Festival sa tento rok uskutoční po deviaty raz a už teraz je jasné, že 26. a 27. august bude jedným z najočakávanejších festivalových víkendov leta 2016. Všetky potrebné informácie nájdete na oficiálnych stránkach festivalu www.uprising.sk a www.fb.com/uprisingreggaefstival. Naladiť sa môžete čerstvo zverejneným deväťminútovým aftermovie z ročníka 2015 aj hitmi Tarrusa Rileyho.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.

Súvisiaci interpreti: Tarrus Riley