Zdá sa, že Dáša "Mamba" Šarközyová má našliapnuté na to, aby napodobnila Celeste Buckingham. Tá v roku 2011 spevácku súťaž tiež opustila priskoro, no svojho sna o hudobnej kariére sa nevzdala a už o pár mesiacov neskôr dobyla slovenské rádiá hitom Run Run Run. Podarí sa to aj Mambe s chytľavou hitovkou Goodbye Boy?

Zo speváckej šou X Factor vypadla len pred dvoma týždňami a finálové live prenosy jej ušli doslova o vlások, čo bolo nemalým prekvapením. Hoci mediálne známa kráska patrila ku spevácky najskúsenejším semifinalistom, cez kastingové kolo s názvom "Domy porotcov" neprešla. Medzi jej fanúšikmi sa okamžite zdvihla vlna nespokojnosti s rozhodnutím porotcu Ondřeja Brzobohatého, ktorý jej vyradenie odôvodnil tým, že na nej už ako kouč nemá čo zlepšovať.

Spolupráca s najlepšími

A zdá sa, že mal pravdu - dôkazom je čerstvo zverejnený singel a videoklip Goodbye Boy, ktorý Dášu Šarközyovú s novým hudobným pseudonymom Mamba Dasha ukazuje ako hotovú speváčku. Dôkazom toho, že o nej ešte budeme počuť, je i renomovaný tím, ktorý sa jej ujal a podporil ju ihneď po vypadnutí z X Factoru. Zaujala totiž slovenský manažment na čele s Lumírom Matim, ktorý stojí aj za úspechom spomínanej Celeste Buckingham.

Veľkou mierou k rozbehnutiu Celestinej kariéry prispelo aj nahrávacie štúdio Littlebeat a producenti Martin "Maxo" Šrámek a Andrej Hruška. Práve Maxo, ktorý pravidelne spolupracuje aj s Majkom Spiritom či Zdenkou Prednou, produkoval debutový singel Mamby. Ostatne, ak sledujete tvorbu Littlebeat, prišli by ste na to aj sami - jeho rukopis je ľahko rozpoznateľný a debut talentovanej speváčky má vďaka nemu veľký hitový potenciál.

Kunes, Mamba a Lumír Mati Zdroj: Peter OndrejkaMamba s Kunesom a Lumírom Matim

Pod vizuál k novinke sa podpísal v súčasnosti najvyhľadávanejší režisér a kameraman hudobných videoklipov na Slovensku, Michal "Kunes" Kováč, ktorý má na konte oficiálne videá pre Kontrafakt, Majka Spirita, 4D, Moniku Bagárovú, Lukáša Adamca či Martina Haricha. Kunes je známy tým, že spolupráce si starostlivo vyberá, a ako priznáva Mamba, aj ona musela "prejsť kastingom".

"Som šťastná, že režisérom klipu sa stal práve Kunes, pretože momentálne je vo výrobe klipov absolútna špička," opisuje zrod spolupráce. "Paradoxné je, že keď sa rodil text skladby, netušila som, ako veľmi ma bude vystihovať, keď o pár mesiacov predstavíme klip. Možno práve preto sú emócie v klipe také reálne," dodala speváčka, ktorá sa v týchto dňoch predstavuje aj ako jedna z postáv v muzikáli Hairspray v bratislavskej Novej Scéne. Tam zhodou okolností hrá po boku Sisy Sklovskej, jednej z porotkýň X Factoru. Slovensko je naozaj malé...

Mimochodom, všetky podobnosti a prepojenia talentovaných speváčok zaklincovala scéna v dlhých bielych šatách, kde Mamba akoby Celeste z oka vypadla. Asi je len otázkou času, kedy tieto dve "spirituálne sestry" niečo nahrajú spolu.


Singel ako poďakovanie fanúšikom

Zaujímavosťou je, že Mamba na piesni Goodbye Boy začala pracovať s Maxom a Mišom Bielym už dávnejšie, no až teraz nastal ten správny čas singel dokončiť a poďakovať tak za podporu fanúšikom, ktorí na sociálnych sieťach ostro protestovali proti jej vyradeniu z X Factoru. "Myslím si, že nová skladba je tou najkrajšou a najvhodnejšou formou vďaky všetkým mojim fanúšikom za množstvo reakcií a povzbudivých slov, ktorými ma zahrnuli v okamihu, keď sa pre mňa X Factor skončil. Nesmierne si ich podporu vážim a chcem, aby to vedeli. Preto nový singel venujem práve im," odkazuje Mamba fanúšikom.

"Skladba opisuje taliansky typ vzťahu vo fáze, kedy jeden z dvojice prosí o lásku toho druhého, hoci si uvedomuje, že takýto nefunkčný vzťah by bolo lepšie ukončiť. Veľmi sa mi páči druhá polovica pesničky - prichádza zlom a človek si zrazu uvedomí svoju hodnotu a rozhodne sa ísť ďalej, napriek nenaplnenej láske, ktorú bude cítiť k tomu druhému navždy," hovorí Mamba Dasha o anglickom texte piesne.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Slavica. Text článku bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Peter Ondrejka

Súvisiaci interpreti: Mamba Dasha