Bezprostredne po ukončení koncertného turné Back To The Clubs prináša skupina Billy Barman svojim fanúšikom ďalšie novinky. Aktuálny album Modrý jazyk totiž vydáva vo forme svojho prvého vinylu a zároveň predstavuje dlho očakávaný videoklip k singlu Traja.

Kapela Billy Barman nedávno ukončila mesačnú koncertnú šnúru Back To The Clubs a odštartovala prípravy na letnú festivalovú sezónu. Turné po boku spriatelených skupín Walter Schnitzelsson a Bad Karma Boy hodnotia "barmani" s odstupom času ako výborný nápad. Presvedčili ich o tom pozitívne reakcie fanúšikov počas koncertov.

"Pred turné sme sa trochu obávali či tri kapely nebudú veľa, ale nakoniec sa táto kombinácia ukázala ako veľmi dobrá. Fungovalo to skvele!" bilancujú chalani. "Náš bubeník Teo hovorí, že turné sa podarilo na 83%. Podľa mňa na 87%," dodáva s úsmevom o vydarenej symbióze troch skupín Jozef Vrábel.

Prečítajte si reportáž: Billy Barman sú v najlepšej forme, dokazujú to aj na turné

Ešte pred odchodom na spomínané turné stihla svojrázna hudobná zostava nakrútiť videoklip k aktuálnemu singlu Traja. Na režisérsku stoličku sa posadil Martin "Šule" Schulte. "So Šulem sme robili prvýkrát, ale on to určite prvýkrát nerobil! Natočil veľa dobrých vecí. Spolupráca s ním je veľmi dobrá, rýchla a, ako on hovorí - dojdi zajtra na Šafko o ôsmej a uvidíme, bude to taký jam," opísal spoluprácu Juraj Podmanický.

Výsledkom je podľa spevákových slov "ľahký, trochu vtipný klip, s dynamickým strihom". "Bol to jeden deň strávený v priestore zimmerfrei pred obrovskou stenou plnou starých posterov a druhý deň strávený v uliciach Bratislavy, kde boli oni! Traja," dodal Juraj.


Prvý vinyl

Okrem nového videoklipu sa Billy Barman v týchto dňoch teší aj z nového prírastku v diskografii - zo svojej prvej vinylovej platne Modrý jazyk (recenzia). "Je to určite úžasný pocit, ale zas mixáž a master, ktoré sa robili špeciálne pre vinyl, sú spravené tak zrozumiteľne a čisto, že odhalia všetky nedostatky skladieb. Na druhej strane, poslucháč bude mať možnosť počuť Billy Barmana v inom svetle, respektíve v 'teple'," spresnil Podmanický.

Platňa vychádza v limitovanom náklade 500 kusov vo forme 180 gramového vinylu s rozkladacím bookletom a pribaleným CD. Vydanie kapela opätovne zverila Pavlovi Maruščákovi z vydavateľstva Pavian Records, ktorý tento rok získal ocenenie Radio Head Award v kategórii Cena za prínos do hudby.

Billy Barman - Modrý jazyk Zdroj: obal albumu

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Martin Šule Schulte

Súvisiaci interpreti: Billy Barman