1. a 2. septembra sa v Starej tržnici uskutoční podujatie Rozbaľ to, Bratislava!. Od 14:00 až do noci budú na mieste workshopy, premietania, diskusie, výstavy malieb a fotiek mladých umelcov, stánky s kvalitnými produktmi, či večerné koncerty slovenských hudobných objavov, na ktorých sa predstavia aj ostrieľané skupiny NVMERI a Modré hory.

Nočné premietanie Best of Fest Anča 2014, prehliadka strechy a suterénu Starej tržnice s M_P_BA, ochutnávka vegánskej omelety s Jem iné Školou varenia, škola hry na bicích, workshopy od výroby vlastného robota až po cvičenie jógy, či stolný tenis v Slowatch-i-stane, to všetko a mnoho ďalšieho bude pre návštevníkov pripavené za dobrovoľné vstupné.

Organizátorom podujatia je združenie ID Space Team, ktoré pozostáva zo študentov stredných a vysokých škôl. Festival je neziskový, a teda všetci organizátori na ňom pracujú bez nároku na honorár. Jeho myšlienkou je dať priestor mladým umelcom a dobrým projektom a pomôcť im tak v napredovaní. V prvej časti sa na podujatie mohol prihlásiť ktokoľvek prostredníctvom verejnej výzvy. Spolu sa prihlásilo 99 skupín, či jednotlivcov. Ich výber sa doplnil ďalšími aktivitami a tak vzniklo komplexné mestské kultúrne podujatie. K podujatiu je 3. septembra pripravená aj afterparty v KC Dunaj, v rytmoch rock’n’rollu, blues a grunge.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Ševeček. 

Foto: Facebook.com/modrehory