Natasha Khan si odskočila od Bat for Lashes k psychedelickej kapele Toy, aby spolu vytvorili projekt s názvom Sexwitch. Na rovnomennom šesťskladbovom debute ponúkajú pôsobivú atmosféru pripomínajúcu šamanské rituály. Multiinštrumentalistka pritom stihla dokončiť aj vlastný album, ktorý chce vydať na jar.

Natasha Khan známa z projektu Bat For Lashes streamuje debutový album svojej "bokovky" Sexwitch, ktorá je spoluprácou s indie-rockovou a psychedelickou kapelou Toy a producentom Danom Careym. Názov projektu vznikol spontánne. "Keď som počas nahrávania robila vtipné sexuálne zvuky, tak sme sa s Danom zhodli, že sme sexuálne bosorky. Je to trochu drzé, ale nesnažíme sa byť super cool, skôr zapamätateľní. Je v tom akási magická a temná, a feminínna archetypálna sila," vysvetlila 35-ročná hudobníčka.

Eponymný debut kapely Sexwitch prináša kolekciu šiestich skladieb, ktoré sú coververziami piesní z rôznych kútov sveta ako Irán, Maroko, Thajsko a USA. Z Ameriky pochádza skladba War in Peace, ktorú v roku 1969 vydal na albume Oar zosnulý hudobník Skip Spence, bývalý člen kapiel ako Moby Grape, Quicksilver Messenger Service či Jefferson Airplane. Sexwitch nahrali všetky skladby naraz v štúdiu v Londýne. Zvuk formácie je inšpirovaný hudobnou psychedéliou a folkom 70-tych rokov. Nahrávka sa na trh dostane v piatok, no vďaka britskému denníku The Guardian sa dá vypočuť ešte pred vydaním.

Natasha taktiež potvrdila, že nová, v poradí štvrtá štúdiová nahrávka Bat For Lashes je už takmer dokončená a vyjsť by mala na jar budúceho roka. "Je to veľký záväzok, pretože tematicky je úzko spojená s filmom, ktorý práve píšem. Má to príbeh a som skutočne nadšená! Bude to veľmi dobré," povedala pre magazín Pitchfork.

 

Autor: Marek Majzon (Nme.com, Theguardian.com)
Foto: Facebook.com/batforlashes

Súvisiaci interpreti: Bat For Lashes