Slovenská alternatívna skupina Swan Bride odohrá do konca októbra dva exkluzívne koncerty. Prvým bude vystúpenie na Stanici-Záriečie v Žiline už túto sobotu, druhýkrát sa predstavia v brnianskom Kabinete Múz vo štvrtok 30. októbra. Potom sa formácia bude venovať najmä nahrávaniu nových skladieb.

"Posledný polrok trávime veľa času v štúdiu Wasteland a pracujeme na nových pesničkách," vysvetľuje frontman Maťo Rafa. "Na týchto koncertoch by sme si radi vyskúšali, ako znejú tieto skladby naživo a ako na ne reaguje publikum."

Tvorba je aj dôvodom, prečo sa Swan Bride v poslednom čase málo objavovali na pódiách. "Chceli sme sa vrátiť do obdobia, kedy sa naša kapela točila hlavne okolo spoločného hrania v skúšobni. Začali sme mať pocit, že zmysel, pre ktorý sme Swan Bride pred rokmi zakladali, sa vytráca. Samozrejme, prišli do toho aj rodinné povinnosti a času už nie je tak veľa ako kedysi," dodáva bubeník Mišo.

V Žiline a v Brne s nimi vystúpi aj formácia Genuine Jacks, ktorým Swan Bride krstili debutový album Blueberry Wine Tales (2013). Na koncertoch bude k dispozícii aj špeciálna edícia tričiek od firmy DEARFRIENDS s vizuálom, ktorý si zobral na starosť basgitarista Fuxo. "Naši fanúšikovia by mali na koncerty jednoznačne prísť, pretože pôjde pravdepodobne o posledné dva koncerty, ktoré v najbližšej dobe plánujeme. Takže kto nás má chuť vidieť opäť raz naživo, nech neváha," odkazuje pätica.


Swan Bride pochádzajú zo Žiliny a zviditeľnili sa v roku 2007 s debutovým EP Monsters In Your Drawers a singlami Alternate Ego a Mad Romance, ktoré sa niekoľko týždňov držali na špici hitparády Rádia_FM. Od tej doby absolvovali muzikanti dve koncertné šnúry na Slovensku, v Českej republike aj po balkánskych krajinách, vystupovali aj v Anglicku a Francúzsku. Zahrali si na festivaloch ako Pohoda, Rock for People, Hodokvas a Grape a predstavili sa ako predkapela fanúšikom Marilyna Mansona na jeho koncerte v Bratislave (2009) a tiež na koncertoch britských The Foals a The Horrors vo Viedni.

Ich tvorba spája prvky rockabilly, blues, post punku, surf rocku aj divadelného variété. Hudobníci v nej kombinujú odkaz rokov minulých so zvukom modernej svetovej rock'n'rollovej scény a potešia aj priaznivcov hororovej atmosféry, ktorá je súčasťou ich energických koncertov. Vydali dva štúdiové albumy 2 (2010) a Swan Bride (2012). Tretí je na ceste...


Redakciu Hudba.sk informovala kapela Swan Bride.

Súvisiaci interpreti: The Swan Bride