Takto ste hit z roku 2002 ešte nepočuli. Jedna z prvých skladieb sólo kariéry Justina Timberlaka nabrala iný šat po tom, ako sa jej dotkla synthpopová skupina Chvrches. Tá chystá nasledovníka svojho úspešného debutu The Bones Of What You Believe vydaného pred dvomi rokmi.

Prvý verejnoprávny okruh britskej rozhlasovej stanice BBC Radio často prináša vo svojom Live Lounge netradičné hudobné kúsky, keď jeden umelec prespieva notoricky známu pesničku iného. Rovnakým prípadom je aj "battle" presahujúci akékoľvek časové a žánrové hranice, v ktorom proti sebe stáli Justin Timberlake a trojica Chvrches.

Pieseň Cry Me A River, ktorá je údajne o rozchode s Britney Spears všetci dobre poznajú aj vďaka Timbalandovým typickým urban beatom. Po trinástich rokoch jej existencie však prišli Škóti z Chvrches a vymenili R&B zvuk za synthpop a speváka za speváčku. Vypočujte si výsledok:


Ďalšou "prerábkou", ktorá mala v ich podaní úspech, bolo prespievanie Do I Wanna Know? od Arctic Monkeys pre program Like A Version:


Škótska skupina Chvrches prezradila, že momentálne pripravuje svoju druhú štúdiovku. "V ostatných týždňoch sme boli zaneprázdnení, lebo sme v štúdiu pracovali na druhom albume. Nové skladby znejú veľmi dobre a nevieme sa dočkať, kedy vám ich predstavíme," uviedli členovia formácie vo vyhlásení. Názov ani predbežný termín vydania novinky však zatiaľ nezverejnili.

Autor: Marek Majzon (zdroj: ConsequenceOfSound.net), posledný odsek: SITA
Foto: John Speirs - Facebook.com/CHVRCHES

Súvisiaci interpreti: Chvrches