Slovenský hudobník Peter Aristone vydal svoj prvý sólový albumom s názvom 19 Days In Tetbury. Predstavil ho v sobotu večer na koncerte v pražskom Hard Rock Café, kde ho do života uviedla Mel C, členka známej britskej dievčenskej skupiny Spice Girls, s ktorou má na albume aj spoločný duet.

"Peter robil album so skvelým producentom Gregom Haverom, s ktorým som robila na svojom treťom albume Beautiful Intensions. Greg mi povedal o Petrovi, pustil mi pieseň Cool As You a povedal, že by bolo dobré spraviť to ako duet. Pieseň sa mi veľmi páčila, stretla som sa s Petrom v štúdiu, je to veľmi milý chalan a myslím, že bolo dobré, že sme to nahrali spolu. Áno, Peter nie je známy spevák, ale je fajn robiť s niekým novým. Spolupracovala som s viacerými, ale toto je pre Petra príležitosť, aby ho spoznali napríklad moji fanúšikovia," uviedla Mel C.

Ako doplnil sám Peter Aristone, cesta za hľadaním producenta nebola jednoduchá. "Poslal som do Anglicka demo nahrávky, ozvali sa mi traja producenti, všetci sú známi. Vybral som si Grega, ktorý je producentom skupiny Manic Street Preachers aj producentom Melanie C. Tak to celé začalo. Keď sme už nahrávali, prišiel s nápadom, či by sme nenahrali duet s Melanie C. Oslovili sme ju a jej sa to páčilo."

Prečítajte si: Slovák Peter Aristone predstavil duet s členkou Spice Girls

Album dostal názov podľa anglickej dediny, v ktorej sa dva roky nahrával. Okrem Mel C sa na ňom objavia aj také mená ako James Dean Bradfield, spevák a frontman skupiny Manic Street Preachers, či švédska speváčka Emma Ejwertz. Nahrávka celkovo obsahuje trinásť piesní.

K duetu Cool As You už stihol Peter s Mel C nakrútiť aj videoklip. Nakrúcal sa v Londýne vo štvrti Kensal Rise a jeho režisérom je Holanďan Anton van der Linden. Ten sa dosiaľ zameriaval skôr na hip-hop a dubstep. Autorsky sa podieľal napríklad na klipoch kapiel Dope D.O.D. alebo Noisia.

  
Zdroj: TASR
Foto: Bohdan Kopčák - Facebook.com/peteraristonemusic

Súvisiaci interpreti: Mel C