Bratislavská skupina Billy Barman začala jarnú sezónu roka 2016 úspešne - ziskom ceny Radio_Head Award za pesničku Mladým chýba vojna v kategórii Singel roka 2015. Ďalšie novinky z očakávaného tretieho albumu predstaví na jarnom klubovom turné, ktoré bude mať päť zastávok na Slovensku. Ešte predtým kapela vystúpi aj v Prahe a Brne.

Ziskom ceny Singel roka Billy Barman zopakovali situáciu spred troch rokov. Tak ako vlani, aj v roku 2012 mali v éteri Rádia_FM jediný singel - Strmá voda, ktorý bol predzvesťou úspešného albumu a ešte pred jeho vydaním si pripísali na konto ďalšiu "rádiohlavu". Teraz sa im to s prvým singlom tretieho albumu podarilo opäť, no dôležitejšie ako samotné ocenenie je to, že svoju tvorbu opäť posúvajú o level vyššie.

Viac skladieb zo zatiaľ nepomenovanej štúdiovky zaznie v apríli na turné, kde kapela plánuje niektoré novinky otestovať naživo. Fanúšikovia mohli zatiaľ na koncertoch počuť dve - okrem singla Mladým chýba vojna hrali barmani na jesennom turné s Pudingom pani Elvisovej aj ďalšiu zatiaľ nevydanú pieseň 100 kolies, ktorá je súčasťou ich setlistu už od leta. Na jarných koncertoch budú mať premiéru aj ďalšie novinky vrátane zaujímavej spolupráce, o ktorej sa dočítate nižšie. Samozrejme nebudú chýbať staršie single zo zatiaľ posledného albumu Modrý jazyk (2013) - Traja, Vrkoče či spomínaná Strmá voda.


Intenzívna párty a novinka s Vecom

Dôvody, prečo sa kapela rozhodla po vydarenej jesennej šnúre s PPE znova vyraziť do klubov objasnil frontman Juraj Podmanický: "Už nevydržíme sedieť doma na zadkoch a vždy sme chceli ísť na šnúru iba jedna band s dobrým dídžejom. Rýchle vystúpenie bez dlhých prestojov s tanečným záverom do rána - bude to naozaj intenzívna klubová párty."

Na východoslovenskej časti turné budú barmanov sprevádzať Purist DJs, v Trenčíne a Ružomberku Yanko Kral, v Bratislave zasa objav roka podľa Radio_Head Awards - kapela Bulp. Bratislavský koncert bude výnimočný aj tým, že na ňom premiérovo naživo zaznie novinka - spoločný song barmanov s raperom Vecom, ktorý na koncerte vystúpi ako špeciálny hosť. "Jeho tracky si idem od prvého albumu a v našom kapelovom minibuse nikdy nechýbalo CDčko Dobré ráno," vysvetlil Podmanický okolnosti tejto spolupráce.

Kapela momentálne nový song dokončuje v štúdiu s producentom Marekom Rakovickým, pesnička by sa mala dočkať aj videoklipu. Okrem toho Billy Barman pracuje na ďalších skladbách na nový album, ktorý by mal vyjsť na jeseň. Názov Killer Tour, teda "zabijácke" turné, má prozaické vysvetlenie: odvíja sa od názvu produktu partnera šnúry.

Billy Barman - Killer Tour 2016:

15. 4. - Prešov, Wave Club 
16. 4. - Košice, Tabačka
20. 4. - Bratislava, MMC 
22. 4. - Trenčín, Klub Lúč 
23. 4. - Ružomberok, Čajovňa Relax

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Pozrite si záznam z koncertu na Pohode 2015, kde hneď na úvod zaznela novinka 100 kolies:


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: Billy Barman)
Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Billy Barman