Vrcholom hudobného leta u našich juhozápadných susedov bude trojica veľkých festivalov - Nova Rock, Urban Art Forms a FM4 Frequency. To, čo na ne láka návštevníkov zo Slovenska a Čiech však nie sú iba veľké hudobné hviezdy, ale aj jedinečná atmosféra.

Nova Rock (13. - 15. júna) je kultová akcia pre všetkých milovníkov rocku a metalu. Jeho jubilejný desiaty ročník sa bude tradične konať na lúkach Pannonia Fields pri mestečku Nickelsdorf, len 41 kilometrov od Bratislavy. Najväčší rockový festival v strednej Európe privíta každoročne vyše 160 tisíc ľudí, z čoho zhruba tri tisícky sú Slováci a Česi.

Hlavnými hviezdami budú mená ako Iron Maiden, Black Sabbath, Soundgarden, The Prodigy, The Offspring či Megadeth, no v hanbe nezostanú ani mladší Volbeat, Avenged Sevenfold, Mando Diao alebo Dropkick Murphys. Pre tých, čo chcú desiate narodeniny Nova Rocku poriadne osláviť, vystúpi aj špeciálne prekvapenie - David Hasselhoff osobne!


FM4 Frequency festival (13. - 16. augusta) privíta v meste St.Polten špičku nielen alternatívnych žánrov. Už v prvý, takzvaný nultý deň, vystúpia aktuálni držitelia cien Grammy a MTV Music Awards Macklemore & Ryan Lewis, pridajú sa k nim aj Bastille a Biffy Clyro.

Počas regulérnych festivalových dní sa predstavia Skrillex, Queens of the Stone Age, Placebo, Blink 182, Imagine Dragons, Parov Stelar a ďalší. Areál je dômyselne rozdelený na dve časti - Day park a Night park. V nočnej zóne zahrajú hviezdy ako Fritz Kalkbrenner, Pendulum DJ Set, Modestep, Moonbootica alebo Example & DJ Wire.


Urban Art Forms festival (3. - 5. júla) sa bude konať na brehu jazera Schwarzlsee neďaleko mesta Graz. Urban Art Forms je legendárny pojem pre všetkých milovníkov elektronickej hudby a tento rok ponúkne hviezdne mená ako Fatboy Slim, Steve Aoki, Chase & Status live, Knife Party, Nero live či Fedde Le Grand.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music.