Známa herečka a speváčka Nela Pocisková privítala minulú sobotu (19.10.) na svete svoj očakávaný debutový album s názvom War. Krstilo sa v rámci pravidelnej akcie Sheraton Evening a kmotrom sa stal charizmatický herec Robo Roth. Nela svoju novinku už čoskoro predstaví na turné, v článku nájdete rozpis koncertov aj tracklist albumu.

Výber krstného otca bol celkom prekvapivý, keďže Robo Roth je známy skôr ako milovník alternatívnej hudby. Pozvanie Nely Pociskovej, ktorá ho podľa vlastných slov ako herca a umelca veľmi obdivuje a dokonca ho radí spolu s Jackom Nicholsonom medzi svoje najväčšie idoly, však prijal a nahrávku v Amber's Bare hotela Sheraton pokrstil šampanským. Dvojica sa nedávno stretla aj na Americkej narodeninovej párty v Inchebe, kde si pre zmenu úlohu krstnej mamy prvýkrát v živote vyskúšala Nela.

Na albume War, ktorý obsahuje dvanásť skladieb v slovenčine a angličtine, Nela spolupracovala s viacerými známymi hudobníkmi ako sú Oskar Rózsa či G-bod a Mišo Biely z formácie 4D. Produkčne mali nahrávku pod palcom Martin Šrámek a Andrej Hruška zo štúdia Littlebeat (Celeste Buckingham, Zdenka Predná, Samuel...).

Fanúšikovia na nahrávke nájdu aj singel So In Love z pera americkej speváčky, textárky a skladateľky Kari Kimmel, ktorý niekoľko mesiacov patril medzi najhranejšie skladby slovenského éteru, a tiež titulnú pesničku najsledovanejšieho slovenského seriálu Búrlivé víno - Neviem sa nájsť. Aktuálne znie v rádiách čerstvý singel Mysterious Boy, ku ktorému Nela natočila svoj prvý videoklip.

Tracklist albumu War:

1. War
2. Leto skončilo
3. Bla bla
4. Mysterious Boy
5. Tma
6. Sweet something
7. Love song
8. Neviem sa nájsť
9. Len ty
10. Len tak za mnou príď
11. So In Love
12. Uveriť

Debutovú nahrávku predstaví 23-ročná kráska už čoskoro aj na turné. Začne 3. novembra v Martine a bude pokračovať v ďalších dvanástich mestách, pričom v Bratislave odohrá v divadle Heineken Tower Stage až štyri koncerty. Na jednotlivých koncertoch sa na pódiu počas skladby Mysterious Boy predstavia aj tanečníci, ktorých si speváčka vybrala v súťaži tanečných skupín. Okrem nich uvidia diváci aj rutiny v podaní tanečnej skupiny Gasp a Slovenského divadla tanca. Na záver roka, 29. decembra, sa Nela predstaví aj na koncerte svetoznámeho talianskeho tenoristu Andreu Bocelliho.

Zoznam koncertov turné: 

3. 11. - Martin, Dom odborov Strojár
6. 11. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
8. 11. - Poprad, Dom kultúry
11. 11. - Levice, Mestské kultúrne stredisko
12. 11. - Trenčín, KC Sihoť
15. 11. - Banská Bystrica, Športová hala Štiavničky
17. 11. - Rimavská Sobota, Mestské kultúrne stredisko
20. 11. - Rožňava, Mestské divadlo Actores
22. 11. - Košice, Infiniti aréna
24. 11. - Bardejov, Mestská športová hala
26. 11. - Michalovce, Mestská športová hala
28. 11. - Trnava, Dom kultúry
29. 11. - Bratislava, Heineken Tower Stage
1. 12. - Bratislava, Heineken Tower Stage
7. 12. - Bratislava, Heineken Tower Stage 
8. 12. - Bratislava, Heineken Tower Stage

Text: Hudba.sk (zdroj: Nelapociskova.com, archív)
Foto: Nelapociskova.com

Súvisiaci interpreti: Nela Pocisková