Jedna z najpopulárnejších francúzskych speváčok Isabelle Geffroy alias ZAZ vystúpi v bratislavskej Inchebe už 4. decembra. Úlohu navodiť príjemnú atmosféru pred vystúpením hlavnej hviezdy organizátori zverili talentovanej slovenskej hudobníčke Martine Javor.

Pesničkárka, ktorá už má za sebou vystúpenia na festivaloch ako Pohoda, Grape či Waves, tento rok vydala debutový album White Lies Covered Eyes (recenzia). Na vystúpenie pred ZAZ sa veľmi teší. "Je mi veľkým potešením, že budem zdieľať svoju hudbu na jednom pódiu s takouto interpretkou. Pevne verím, že naše vystúpenie vo dvojici s gitaristom Petrom Bulíkom bude dobrým doplnkom a že si to všetci užijeme," teší sa Martina Javor, ktorá so svojou kapelou vystupuje od roku 2008, do širšieho povedomia sa však dostala až v roku 2013 vďaka projektu Demovnica Rádia_FM.

ZAZ príde na Slovensko s albumom venovaným Parížu, ktorý je popri rodnom meste Tours jej druhým domovom. Dá sa preto očakávať, že jej najbližšie koncerty budú ovplyvnené tragickými udalosťami z 13. novembra. Podobne to cíti aj Martina, hoci jej "hudobnou múzou" medzi veľkomestami je Londýn, v ktorom žila niekoľko rokov. "Vzhľadom na aktuálnu situáciu vo Francúzsku cítim veľký smútok, myslím si, že toto vystúpenie bude o to viac emotívne," dodala.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Danka Šoporová z usporiadateľskej agentúry Access Production.

Foto: Viktor Szemzö

Súvisiaci interpreti: Zaz