Mladá slovenská speváčka a autorka Karin Ann od začiatku svojej kariéry pravidelne dokazuje, že aj umelci a umelkyne zo Slovenska môžu zaujať v medzinárodnej konkurencii. Články o jej tvorbe sa pravidelne objavujú v zahraničných médiách, jej skladby počuť vo vysielaní rádií aj na najsilnejších hudobných trhoch sveta a podľa zoznamu jej doteraz odohraných koncertov by ste ani nezistili, že ide o slovenskú umelkyňu.

Minulý týždeň Karin Ann v sprievode nového singla false gold oficiálne oznámila, že 10. mája vydá svoj debutový album through the telescope. Dnes (25.3.) o albume mladej slovenskej speváčky a autorky informuje jedno z najznámejších hudobných médií sveta – magazín NME. Karin a jej pripravovanému albumu venuje priestor v špeciálnej rubrike The Cover, online verzii titulnej strany, prostredníctvom ktorej magazín každý pondelok objavuje nových umelcov a kapely z celého sveta a dáva do pozornosti objavy, ktoré stojí za to sledovať.

Keď si dnes otvoríte stránku www.nme.com či sociálne siete magazínu, privíta vás fotografia medzinárodne úspešnej slovenskej umelkyne spolu s odkazom na samotný článok o nej a jej albume. Karin poskytla exkluzívny rozhovor s fotením redakcii NME len pred pár dňami. Stalo sa tak počas showcaseového festivalu SXSW (South by Southwest) v texaskom Austine, kde bola súčasťou oficiálneho programu.

Speváčka v profilovom článku pre NME rozpráva aj o svojom dospievaní na Slovensku a komplikovanom vzťahu k rodnej krajine, ktorá sa podľa nej príliš "nemení s dobou" a kde cíti, že pre ňu "nie je bezpečné byť sama sebou". V NME sa pritom neobjavila prvýkrát, jej meno magazín skloňoval na svojich stránkach už vo februári, keď vydala svoj predchádzajúci singel she.

NME (New Musical Express) je britský magazín, globálne uznávaný ako jedno z najviac mienkotvorných médií vo svete hudby a popkultúry. Bol založený v roku 1952, pôvodne ako hudobné noviny, neskôr magazín. Od roku 1996 má svoju online verziu NME.com. V roku 2000 sa zlúčil so svojím najstarším, menej úspešným konkurentom, časopisom Melody Maker, vydávaným od roku 1926. Posledná tlačená verzia magazínu NME bola vydaná 9. marca 2018 s cieľom pokračovať v jeho existencii v online podobe. V lete 2023 redakcia oznámila návrat tlačeného magazínu v podobe dvojmesačníka.

Prečítajte si tiež: Karin Ann vydá v máji dlhoočakávaný debutový album. Čakanie skráti singlom false gold

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Adriana Nievelt. Správu sme upravili a doplnili.