Pop-punková formácia Fall Out Boy zvíťazila nad raperom Kid Cudim v boji o prvenstvo v americkom albumovom rebríčku Billboard 200. Na čelo sa dostala s novinkou Save Rock and Roll (2013), s ktorou sa vrátila na scénu po viac ako trojročnej prestávke.

Fall Out Boy s novým albumom výborne odštartovali aj vo Veľkej Británii, kde debutovali na druhej priečke. V USA sa z albumu Save Rock and Roll od 15. do 21. apríla predalo približne 154-tisíc kópií. Prvým singlom z nahrávky je skladba My Songs Know What You Did in the Dark (Light Em Up). Titulok článku tak netreba brať príliš vážne - skladba je čiastočne inšpirovaná hip-hopom a vo videoklipe si zahral raper 2 Chainz, ktorý hosťuje v remixe.


"Len" s druhou priečkou sa musel uspokojiť raper Kid Cudi s novým albumom Indicud (2013), z ktorého predal 136-tisíc kópií. Pre 29-ročného hudobníka je to však najlepšie umiestnenie v kariére. S prvou sólovkou Man on the Moon: The End of Day (2009) totiž v Billboarde debutoval na štvrtom mieste a s jej nasledovníkom Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager (2010) na tretej pozícii.

Rovnako ako pred týždňom je na trojke v rebríčku spevák Justin Timberlake s nahrávkou The 20/20 Experience (2013). Nič sa nezmenilo ani na štvrtom mieste, kde je country spevák Blake Shelton s najnovším albumom Based on a True Story (2013). Prvú päťku tentoraz uzatvára tretí nový album v top 10 - nahrávka Mosquito (2013) od americkej indierockovej skupiny Yeah Yeah Yeahs.


Pink sa udržala na vrchole singlového rebríčka

Americká speváčka Pink sa s aktuálnym hitom Just Give Me a Reason udržala na vrchole singlového rebríčka Billboard 200. Skladba, v ktorej hosťuje Nate Ruess z formácie Fun, pochádza z jej ostatného albumu The Truth About Love (2012). Pre Pink ide už o štvrtý singel na vrchole rebríčka. Pre Ruessa je to druhé no. 1, prvé dosiahol s kapelou Fun. Išlo o jej najväčší hit We Are Young (feat. Janelle Monáe).

Na druhom a treťom mieste rebríčka sú raper Macklemore a producent Ryan Lewis. Na druhej priečke majú pieseň Can't Hold Us s hosťujúcim Rayom Daltonom a na trojke hit Thrift Shop, v ktorom počuť speváka Wanza. Obe skladby pochádzajú z ich spoločného albumu s názvom The Heist (2012). Z trojky na štvorku klesol americký spevák Bruno Mars so skladbou When I Was Your Man. Prvú päťku uzatvára juhokórejský hudobník PSY s druhým medzinárodným hitom Gentleman, s ktorým bol pred týždňom na 12. mieste.  


Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Facebook.com/falloutboy

Súvisiaci interpreti: Fall Out Boy, Kid Cudi