Známy slovenský gitarista, skladateľ a hudobný producent Juraj Kupec sa v súčasnosti intenzívne venuje vlastnej tvorbe. Ako autor, spevák a gitarista v spolupráci s hudobným producentom Jožom Šebom pripravuje svoj prvý sólový album, ktorý pod názvom "Všetko je, ako má byť" príde na pulty obchodov s hudobnými nosičmi už v máji.

Prvým singlom z neho je pesnička Občas zabúdam, ktorá vznikla v textárskej spolupráci so speváčkou a skladateľkou Simou Martausovou. Najbližší koncert, na ktorom pravdepodobne odznie aj tento song, odohrá Juraj Kupec už dnes v Banskej Bystrici v Klube 77.


Juraj Kupec má na konte spoluprácu s poprednými interpretmi českej aj slovenskej hudobnej scény, medzi nimi sú No Name, Jana Kirschner, Peter Cmorik, Pavol Hammel, Tublatanka, Peter Lipa, Andrej Šeban či Lenka Filipová. Má postavené vlastné nahrávacie štúdio Kupec records, pravidelne vystupuje so skupinou Babylon.Je niekoľkonásobným držiteľom ocenení producent roka a zvuk roka. Od roku 2000 až dodnes získal nasledovné ceny: 

Producent roka 2000 za album No Name - Počkám si na zázrak, Zvuk roka 2000 za album Andreja Šebana - Bezvetrie, Zvuk roka 2001 za album Petra Lipu - V najlepších rokoch, Zvuk roka 2002 za album Jany Kirschner - Pelikán, Zvuk roka 2003 za album Jany Kirschner - Veci čo sa dejú, Producent roka 2003 za remake hitu Money Factor Vráť trochu lásky medzi nás, Zvuk roka 2005 za album Petra Lipu - Lipa spieva Lasicu, Zvuk roka 2006 za album Petra Cmorika - Nádherný deň a ako autor cenu za skladbu Dážď, ktorá bola najúspešnejšou skladbou roka 2006.

Zdroj: TASR
Foto: Facebook.com/juraj.kupec