Telo zosnulého amerického speváka a hudobníka Princa krátko po pitve spopolnili a následne sa v sobotu v Paisley Park Studios v Chanhassene v štáte Minnesota uskutočnila posledná rozlúčka, na ktorej sa zúčastnili rodinní príslušníci, priatelia a kolegovia. Informoval o tom hudobníkov hovorca.

"Pred niekoľkými hodinami si Princa uctila malá skupina jeho najmilovanejších - rodina, priatelia a jeho hudobníci. Išlo o súkromný ceremoniál, na ktorom sa s ním naposledy rozlúčili. Princove pozostatky spopolnili, pričom miesto ich uloženia nezverejníme," uviedol hovorca.

Princa našli mŕtveho vo štvrtok vo výťahu v jeho dome v Chanhassene. Dožil sa 57 rokov. Zástupca polície Jason Kamerud uviedol, že záchranku zavolal nemenovaný muž o 9:43 miestneho času. Záchranná služba muzikanta resuscitovala, no o 10:07 ho vyhlásili za mŕtveho. V piatok miestny koroner vykonal pitvu, predbežné výsledky však príčinu úmrtia neodhalili. Kompletné výsledky budú známe najskôr o štyri týždne.

Muzikanta museli minulý týždeň hospitalizovať v meste Moline v Illinois po tom, ako jeho lietadlo núdzovo pristálo na miestnom letisku, pretože sa cítil zle. Spevák predtým už niekoľko týždňov bojoval s chrípkou, pričom po dvoch 80-minútových vystúpeniach v Atlante, ktoré sa konali 14. apríla, sa jeho zdravotný stav zhoršil. Interpret strávil v nemocnici tri hodiny. Po prepustení pokračoval v ceste domov. Spomínané vystúpenia boli zároveň jeho poslednými koncertmi.

Rovesník zosnulého Michaela Jacksona sa neskôr prostredníctvom Twitteru viackrát poďakoval fanúšikom za podporu a 16. apríla usporiadal doma párty, počas ktorej prítomným predstavil svoj nový fialový klavír a gitaru v rovnakej farbe. "Ako poďakovanie za dobré počasie a všetku lásku a podporu," napísal Prince na Twitteri k pozvánke na spomínanú párty. "Nemrhajte modlitbami, počkajte pár dní," vyhlásil muzikant počas večera na margo svojho zdravotného stavu.

Prečítajte si tiež:

Hovoril si Prince, ale bol to kráľ. Svet hudby prišiel o jednu z najväčších ikon

Tvorivý velikán či definícia hudby. Prečítajte si, ako hviezdy spomínajú na Princa


Zdroj: SITA (People.com, bbc.com, archív)
Foto: AP Photo/Rob Burns

Súvisiaci interpreti: Prince