Americká speváčka a hudobníčka Tori Amos oznámila, že 8. septembra vydá nový album. Jej pätnásta štúdiovka dostala názov Native Invader, tracklist novinky však zatiaľ nie je známy.

Hudobníčka okrem toho ohlásila aj európske turné, ktoré odštartuje dva dni pred uvedením novinky na trh v írskom Corku. V rámci turné odohrá Amos aj dva koncerty v Rakúsku, a to konkrétne 20. septembra v Linzi a 1. októbra vo Wiener Konzerthaus. Interpretka okrem toho navštívi napríklad Dublin, Paríž, Amsterdam, Miláno, Ženevu, Kodaň, Oslo, Berlín, Londýn a turné zakončí 6. októbra v Glasgowe.

Tori Amos, vlastným menom Myra Ellen Amos, začínala kariéru v synthpopovej skupine Y Kant Tori Read, ktorá v roku 1988 vydala eponymný album. V roku 1992 vydala sólový debut Little Earthquakes, po ktorom ponúkla ďalších trinásť štúdioviek. Je známa nepredvídateľným setlistom svojich koncertov, zrejme aj vďaka tomu jej čitatelia magazínu Rolling Stone v roku 2003 udelili piate miesto v rebríčku interpretov, ktorí majú najlepšie koncertné turné. Na konte má osem nominácií na Grammy.

Prečítajte si: Silný koncert bez okázalej šou: Tori Amos si v Prahe vystačila s klavírom

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Toriamos.com

Súvisiaci interpreti: Tori Amos