Anglický hudobník a frontman kapely Beady Eye Liam Gallagher nechápe rozruch týkajúci sa francúzskeho elektronického dua Daft Punk. Bulvárnemu denníku The Sun povedal, že skladbu Get Lucky, ktorá počas ostatných štyroch týždňov vládla singlovému UK Chartu, by dokázal napísať za hodinu.

"I’d write that in a f**king hour. I don’t know what the fuss is about, you know what I mean? It’s like f**k off, give me a f**king break," doslovne citoval britský bulvárny denník "kvetnaté" vyjadrovanie niekdajšieho člena skupiny Oasis. "Napísal by som to za hodinu. Nerozumiem, prečo sú z nich všetci takí nadšení," povedal. Ďalej sa nestotožňuje ani so záľubou formácie Daft Punk prezliekať sa za robotov. "Dajte si dolu tie svoje prekliate helmy a pozrime sa na to, ako vyzeráte bez nich," vyhlásil.

Francúzska dvojica Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter sa počas svojej kariéry niekoľkokrát vyjadrovala k svojej "robotickej identite". Jednu z odpovedí ponúka v súvislosti s touto témou aj denník The Independent: "My nehovoríme o našom súkromí, pretože je to súkromie, a tiež aj imidž na verejnosti je zábavnejší. Väčšinou práve ten 24-hodinový vysoko udržiavaný celebritný životný štýl odpája ľudí od reality. Po tom, ako skupina robí nahrávky už dvadsať rokov, nerobí práve najzaujímavejšie veci, pretože prepadne akejsi buržoáznej, úspešnej a usadenej existencii." 

Úspech prichádza s helmou

Za štyri dni, počas ktorých je nahrávka Random Access Memories (recenzia) na pultoch predajní vo Veľkej Británii, sa z nej predalo 133 000 kópií. To ju robí jednoznačným favoritom na víťaza v tohtotýždňovom rebríčku predajnosti albumov, ba dokonca najrýchlejšie predávaného za rok 2013. Pre porovnanie, debutový album Different Gear, Still Speading novej skupiny Liama Gallaghera Beady Eye dosiahol v prvý týždeň svojho predaja v roku 2011 "len" tretiu priečku.   

Čo sa týka samotného sporného singla Get Lucky, na ktorom je počuť okrem "robotov" aj Pharrella Williamsa a Nilea Rodgersa, stal sa v Británii oficiálne najpredávanejším singlom roka 2013. S počtom 649 000 predaných kusov predbehol megahit Thrift Shop hip-hopovej dvojice Macklemore & Ryan Lewis.

Beady Eye tento týždeň zverejnili video k novému singlu Second Bite Of The Apple. Pieseň pochádza z druhého štúdiového albumu BE, ktorý chce kapela vydať 10. júna. Skupina Liama Gallaghera ho nahrávala v Londýne s producentom Daveom Sitekom. "Je to bezpochyby najlepší producent, s akým som kedy pracoval," poznamenal Gallagher. "Skutočne sme dali hlavy dohromady a pustili sme sa do práce. Čisté hlavy, žiadne hlúposti z 90. rokov. Táto nahrávka je pre nás naozaj niečím výnimočná," dodal.


Autor: Marek Majzon (Zdroj: SITA, Nme.com, Independent.com)
Foto: Beadyeyemusic.com

Súvisiaci interpreti: Beady Eye, Daft Punk