Spoločenský dom pri MsKS v Novom Meste nad Váhom sa v nedeľu 27. septebra už po štvrtýkrát zaplní zdravotne znevýhodnenými deťmi a mládežou z Trenčianskeho kraja, pre ktorých je pripravený benefičný koncert Dúha v srdci. V bohatej ponuke bude hudba, tanec a tvorivé workshopy.

Návštevníci koncertu zažijú koncerty niektorých z najpopulárnejších slovenských skupín ako sú legendárna Tublatanka, nitrianska úderka Horkýže Slíže a napokon IMT Smile, ktorí si vystúpenie na Dúhe v srdci zopakujú po troch rokoch. Hudobné ale i farebné spestrenie a zároveň aj ženské skrášlenie koncertu ponúkne Folklórny súbor Petroviančan z Prešova.

Moderátorkou podujatia bude rodáčka z Nového Mesta nad Váhom Soňa Müllerová a správne rozprúdenie krvi pred koncertom zaistí svetoznámy zumba tanečník Oumar Chevara Camara. Ten bol z minuloročného koncertu taký nadšený, že s radosťou prijal ponuku opäť. Dynamická zumba hodinka sa začína o 14:00, po 15-tej už bude pódium patriť hudobným stáliciam.

Na podporenie tvorivosti, hravosti a fantázie detí a mládeže bude v ponuke viacero workshopov ako napríklad tvorba vlastného šperku, zdobenie medovníčkov, modelovanie s hlinou, pletenie košíkov, maľovanie na drevo alebo horúcim voskom na textil. Svoju obratnosť  si deti môžu vyskúšať pri starodávnej lukostreľbe, ale aj v skákaní na nafukovacom hrade alebo pri jazde na odrážadlách.

Organizátormi podujatia Dúha v srdci sú OZ Milan Štefánik, CSS Nové Mesto nad Váhom, OZ Život s dúhou v srdci, PhDr. Kvetoslava Hejbalová, Ing, Anna Halinárová a Mgr. Júlia Bublavá. Vstupenky pre verejnosť je možné zakúpiť v predpredaji za 8 eur alebo priamo na koncerte za 10 eur. Vstupenky  pre verejnosť sú limitované v počte 100 kusov.

Redakciu Hudba.sk za organizátorov informoval Milan Štefánik.

Foto: Katarína Orešanská

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, IMT Smile