Tvorcovia romantickej komédie Rozprávky pre Emu, ktorá sa do slovenských kín dostane 3. novembra, zverejnili videoklip k piesni Pro Emu. Tú pre film nahral český spevák Michal Hrůza a jeho Kapela hrůzy, ktorí v klipe aj účinkujú.

Aktualizácia (26.9., 12:00): Videoklip, ktorý bol pôvodne zverejnený aj v tomto článku, producenti filmu krátko po uverejnení z Youtube stiahli. Agentúru SITA o tom informoval Emil Zvarík zo spoločnosti Continental film s tým, že tvorcovia pracujú na novom zostrihu a zatiaľ nevedia, kedy nové video zverejnia. 

Snímku Rozprávky pre Emu nakrútil Rudolf Havlík, ktorý je tiež autorom scenára. V hlavných úlohách sa v nej predstavia Aňa Geislerová, Ondřej Vetchý a Ema Švábenská. Okrem nich si v novinke zahrali napríklad aj Vilma Cibulková, Anna Polívková, Jiří Dvořák, Marek Taclík, Oldřich Vlach, Jana Bernášková, Věra Křesadlová či Petr Čtvrtníček.

Film prerozpráva príbeh Petra Millera (Vetchý), ktorý už niekoľko rokov pracuje ako imigračný úradník v Londýne. Jedného dňa mu však zavolajú z Prahy, že ho slobodná matka, ktorá mala vážnu autonehodu, uviedla ako otca svojej osemročnej dcéry a v prípade núdze aj ako jej opatrovníka. Peter sa preto rozhodne vrátiť do Česka, aby sa o svoju údajnú dcéru postaral.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/michalhruza

Súvisiaci interpreti: Michal Hrůza