Britsko-írska formácia One Direction predstavila klip k skladbe Steal My Girl, ktorá je prvým oficiálnym singlom z očakávaného albumu Four. Ten speváci na budúci rok predstavia aj vo Viedni v rámci svetového turné On The Road Again. V novinke si jednu z hlavných postáv zahral americký herec Danny DeVito, ktorý sa predstavil v úlohe režiséra.

69-ročný herec, ktorý má od augusta 2011 svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, sa hneď v úvode klipu predstavil ako režisér a mentor, ktorý svojím motivujúcim príhovorom povzbudil členov skupiny One Direction k tomu, aby podali výkon v mene umenia, ktorým by zdvihli svoje dovtedajšie štandardy a odhodili všetky zábrany. Od Harryho vyžaduje, aby stvárnil lásku, Niall svetlo, Liam silu, Louis nebezpečenstvo a Zayn tajomstvo. To všetko sa má odzrkadliť v nasledujúcich záberoch.

DeVito však režiséra iba hrá, klip v skutočnosti režírovali Ben a Gabe Turnerovci a produkoval ho Ben Winston, ktorý so zoskupením spolupracoval napríklad aj na videu k piesni Best Song Ever.

One Direction v klipe Steal My Girl Zdroj: Youtube

Bizarné momenty s unikajúcim významom

Každý z pätice spevákov sa v novinke, ktorú si za jeden deň od zverejnenia pozrelo viac než 5 miliónov ľudí, samostatne predstavil v jednej z bizarných scén, ktoré majú svojou obrazotvornosťou a originalitou snahu diváka zaujať. Ich zmysluplnosť sa však kamsi vytráca, lepšie povedané, je vôbec ťažké v daných scénach nájsť ich zmysel aj napriek tomu, že v úvode bolo jasne zadefinované, čo má ten ktorý člen stvárňovať. To ale zrejme ani nebolo zámerom tvorcov, ktorí vsadili predovšetkým na zábavnú funkciu klipu, v ktorom uprostred americkej púšte nechýbajú divé zvery, veľké strieborné gule, balóny či cirkusanti.

Liam Payne je vo videu zachytený ako rozbíja akési vo vzduchu sa vznášajúce gule zobrazujúce slovo inhibition (zákaz, prekážka), ktoré po rozbití uvoľnia do okolia farebný prášok. Do toho sú vložené scény s tancujúcim Zaynom Malikom pri Sumo zápasníkoch pred ich tradičným súbojom. Následne sa v klipe objavia zábery Nialla Horana, ktorý je oblečený ako africký domorodec a vychutnáva si skupinový tanec so skutočnými domorodcami v pestrých odevoch.

Louis Tomlinson sa v klipe ukáže s DeVitom a malou veselou opičkou, kým Harry Styles sa vo svojej pasáži prechádza medzi tancujúcimi baletkami s dáždnikmi. Všetci sa spolu s Dannym DeVitom objavujú aj v záverečnej scéne, tancujúc v prudkom letnom daždi. Že je to až príliš veľa rôznorodých a spolu nesúvisiacich momentov v jednom o čosi viac ako päťminútovom videoklipe? To áno, ale aj tak ide o najkreatívnejší a najzábavnejší klip v ich doterajšej kariére. Škoda, že samotná skladba v nej až tak nevytŕča, aj keď je pozitívom, že každý z pätice spevákov má svoj sólový part a aj nefanúšikovia majú šancu ich od seba odlíšiť.


Vypredajú vo Viedni štadión s kapacitou 50-tisíc miest?

Avizovaný album Four, ktorého vydanie je naplánované na 17. november tohto roka, predstavia One Direction aj na svetovom turné On The Road Again. V rámci turné bude pre ich slovenských fanúšikov najbližšou zastávkou viedenský koncert na štadióne Ernsta Happela, ktorý sa pýši obdivuhodnou kapacitou.

One Direction budú tak po Madonne či The Rolling Stones ďalšou svetovou (a zároveň najkratšie pôsobiacou) hviezdou, ktorá sa pokúsi vypredať tento monumentálny priestor. Podarí sa im to? Nemožné to asi nie je, inak by zrejme nerúbali tak vysoko a uskromnili by sa s niečím menším. Na konečný výsledok si však ešte nejaký ten mesiac počkáme. "Directioners" z Rakúska a okolitých krajín majú na potešenie svojich idolov čas do 10. júna, kedy sa viedenský koncert uskutoční. Lístky sa dostanú do predaja už o pár dní - 30. októbra.

Najviac priestoru zrejme na koncerte dostanú skladby z nového albumu. Na štvrtej štúdiovke začali One Direction pracovať tento rok v apríli a môžu sa pochváliť tým, že sa autorsky podielali na väčšine piesní. Nahrávka bude obsahovať dvanásť skladieb, pričom deluxe edícia bude obohatená o štyri bonsy. Okrem už spomínaného prvého oficiálneho singla Steal My Girl, ponúkla skupina svojim fanúšikom zadarmo na stiahnutie skladbu Fireproof, ktorú si počas prvých 24 hodín od jej uverenenia stiahlo viac ako 1,1 milióna priaznivcov.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: One direction