Dream Rhapsody je v poradí desiaty album jazzovej skladateľky a flautistky Sisy Michalidesovej. Po svojich predchádzajúcich CD - Zimní kúzelníci, 3 plus 1, Sisa a Sivý Holub, Zimná rozprávka, Veľkí herci malým deťom (tri albumy) a Expresie - prichádza Sisa s albumom, na ktorom spolupracovala s venezuelským klavírnym virtuózom Benitom Gonzalezom.

Benito Gonzalez patrí k najlepším svetovým jazzovým pianistom. Na konte dve nominácie na Grammy a spolupráce s hráčmi, ako sú Kenny Garrett, Christian McBride, Antonio Sanchez, Jeff "Tain" Watts, Roy Hargrove a ďalší.

"Zoznámila som sa s ním vďaka saxofonistovi Radovi Tariškovi. Rado ma dotiahol ku klavíru, aby som zahrala Benitovi svoje skladby. Zapáčili sa mu a Benito mi zahral svoje. Zblížili sme sa. Spýtala som sa ho, či spolu nenahráme album. Povedal: Veľmi rád! A tak začala naša spolupráca. Dvakrát sme sa stretli v našom štúdiu a nahrali sme päť mojich skladieb a jednu Benitovu," približuje proces tvorby nového albumu Sisa Michalidesová.

Na nahrávke Dream Rhapsody sa okrem vzácneho zahraničného hosťa podieľali aj špičkoví slovenskí hudobníci. "Nahrávalo sa úžasne aj vďaka ostatným vynikajúcim jazzovým hráčom, ktorí svojou virtuozitou a nápadmi obohatili CD. Na albume účinkujú: saxofonisti Radovan Tariška, Erik Rothenstein a Nikolaj Nikitin, trubkár Lukáš Oravec, basisti Juraj Griglák a Michal Šimko, gitarista Pavol Bereza, klávesista Peter Preložník a bubeníci David Hodek a Marián Ševčík.

"Spolupráca s Benitom je veľmi inšpirujúca. Jeho energia hrania na klavíri je obrovská. Vie vyprovokovať spoluhráčov a dostať z ich hrania to najlepšie. Benito bral album ako výzvu. Inšpiráciu. Dream Rhapsody má šancu dostať sa von do sveta," dodáva hudobníčka a skladateľka, ktorá na ukážku z nového CD zverejnila na Soundcloude tri skladby.



Redakciu Hudba.sk informovala Katarína Ovseníková zo Slovenskej jazzovej spoločnosti.

Foto: artwork - Ľubomír Čierny

Súvisiaci interpreti: Sisa Michalidesová