Piesne slávnej britskej skupiny Frankie Goes to Hollywood zaznejú v lete po prvýkrát naživo v Bratislave. Spevák Holly Johnson so svojou kapelou prídu v hlavnom meste Slovenska s fanúšikmi osláviť 30. výročie od vydania debutového albumu Welcome to the Pleasuredome (1984).

Okrem rovnomenného hitu si fanúšikovia 27. augusta v Starej tržnici zaspomínajú na mladosť aj s kultovými skladbami Relax, Rage Hard, Two Tribes či The Power of Love. Spolu s nestarnúcou tvorbou britskej popovej legendy 80-tych rokov Frankie Goes to Hollywood však zaznejú aj nové skladby speváka a skladateľa Hollyho Johnsona.

"Určite zahráme hity Frankie Goes To Hollywood aj moje skladby Love Train a Americanos. Dúfam, že predstavím niečo z mojich sólových albumov, ktoré som nahral. Nebudem však bombardovať ľudí s celým novým albumom Europa," prezradil charizmatický spevák. Práve po vydaní svojho štvrtého sólového albumu, ktorý vyšiel vlani v septembri, sa zakladateľ skupiny Frankie Goes To Hollywood rozhodol vyraziť na prvé sólové turné po Veľkej Británii, ktoré tento rok pokračuje v Európe.

Keďže ide o jeho prvé turné od roku 1987, kedy sa skupina Frankie Goes To Hollywood rozpadla, rozhodol sa poňať koncerty aj ako oslavu 30. rokov od vydania jej prvého albumu. "Som naozaj nadšený, že môžem hrať skladby z celej mojej kariéry. Je mi cťou, že môžem vystupovať aj s novou tvorbou ako sólový umelec v 21. storočí. Od roku 2011 som každé leto hral na festivaloch vo Veľkej Británii a uvedomil som si, aké príjemné je spievať piesne, ktoré som napísal," vysvetlil Holly Johnson.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event

Frankie Goes to Hollywood vznikli v roku 1980 v Liverpoole a aj napriek tomu, že vydali len dva albumy - Welcome to the Pleasuredome (1984) a Liverpool (1986) - stali sa jednou z ikon 80-tych rokov 20. storočia. Debutový singel skupiny s názvom Relax sa v britských rebríčkoch držal na prvom mieste päť týždňov a s viac než dvoma miliónmi predaných kópií je dodnes v prvej desiatke historicky najpredávanejších singlov vo Veľkej Británii.

Úspech prvého singla potvrdili ďalšie nahrávky ako Two Tribes a The Power of Love, ktorá patrí medzi najkrajšie piesne o láske. O skvelú coververziu sa v roku 2012 postarala mladá anglická speváčka Gabrielle Aplin, v Bratislave ju však budeme môcť počuť v origináli od Hollyho Johnsona.

Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk. Ich počet je kvôli kapacite Starej tržnice limitovaný na 1500 kusov.


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Frankie Goes To Hollywood