Americká rocková kapela Foo Fighters oznámila, že bude jedným z headlinerov tohtoročného festivalu Glastonbury, ktorý sa bude konať od 21. do 25. júna v anglickej obci Pilton. Členovia kapely to ohlásili na piatkovom koncerte v anglickom meste Frome.

Následne túto informáciu potvrdili aj organizátori festivalu. Foo Fighters vystúpia na Glastonbury v sobotu 24. júna na Pyramid Stagei, pričom sú zatiaľ po formácii Radiohead len druhým potvrdeným vystupujúcim aktuálneho ročníka. Foo Fighters mali na tomto podujatí zahrať pôvodne už v roku 2015, no pre zranenie frontmana Davea Grohla museli svoju účasť zrušiť.

Skupinu Foo Fighters založil v roku 1994 spomínaný Dave Grohl. Urobil tak po tom, keď zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, v ktorej Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdioviek - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Kapelu doteraz 27 ráz nominovali na prestížne ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky. 

Zdroj: SITA (Glastonburyfestivals.co.uk, Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/foofighters

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters