Aktuálny singel britského zoskupenia Clean Bandit a švédskej speváčky Zary Larsson vyšiel na výbornú a dôkazom toho je aj jeho úspech u fanúšikov. Nahrávku Symphony si obľúbil aj talentovaný youtuber Mike Tompkins, ktorý jej svojou coververziou dodal úplne iný rozmer.

Talentovaný Mike Tompkins už niekoľko rokov svojimi a cappella covermi na Youtube dokazuje, čo všetko sa dá spraviť iba s jedným ľudským hlasom. Síce nie je ani zďaleka taký úspešný ako fenomén Pentatonix či ďalšie populárne a cappella zoskupenia, talent mu rozhodne nechýba.

Najnovšie svojím hlasom dokázal to, na čo bol v originálnej nahrávke hitu Symphony od formácie Clean Bandit a speváčky Zary Larsson potrebný celý orchester. Všetko to, čo v nasledujúcom videu počujete, je naozaj hlas 29-ročného Tompkinsa. 


Mladý vokalista má na konte už niekoľko desiatok a cappella coverov známych hitov od hviezd ako Ed Sheeran, Rihanna, DrakeJustin Bieber alebo One Direction. Videá na jeho Youtube kanáli majú do dnešného dna spolu už viac ako 300 miliónov pozretí, a preto je zrejme len otázkou času, kedy sa mladík dočká väčšej pozornosti.

Prvým coverom, ktorý mladík z Edmontonu zverejnil, bol hit Party in The USA od Miley Cyrus. Ten od roku 2009 nazbieral viac ako štyri milióny prezretí. Youtubera si pred šiestimi rokmi všimla americká televízna hviezda Ellen DeGeneres, ktorá si ho pozvala do svojej šou

Za tú dobu sa však kvality sympatického Kanaďana z hľadiska samotných coververzií aj technickej stránky videí posunuli o veľký kus dopredu. Namiesto klasických coververzií jednotlivých hitov napríklad zvykne spájať dve piesne do originálnych mashupov.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube