Cez víkend skupina odštartovala severoamerickú časť turné a hneď na prvom koncerte v Denvere prekvapila divákov informáciou o novom albume. Na jeseň vydajú Red Hot Chili Peppers album Return Of The Dream Canteen. Novinka sa na hudobnom trhu objaví len niekoľko mesiacov po albume Unlimited Love.


"Return Of The Dream Canteen je všetkým, čo sme a o čom sme kedy snívali. Vytvorený z krvi našich sŕdc," uviedla štvorica v prehlásení. Pripravovaný album, rovnako ako aj jarnú kolekciu piesní, opäť produkoval Rick Rubin. Vydanie albumovej novinky je naplánované na 14. október prostredníctvom vydavateľstva Warner Records.

Krátko po vydaní ostatného albumu Unlimited Love, z ktorého značnú časť predstavili aj na bratislavskom Lovestram festivale, odkázali fanúšikom, že sa v blízkej dobe majú pripraviť na ďalšiu hudobnú nádieľku. Iba málokto si však trúfal odhadnúť, že tá dorazí už na jeseň.

"Išli sme hľadať sami seba ako kapelu, ktoru sme vždy boli. Len tak pre zábavu sme jamovali a naučili sa nejaké staré pesničky. Netrvalo dlho a odštartovali sme tajomný proces budovania nových piesní. Krásny kúsok chémie, ktorý sa s nami počas cesty spriatelil už stokrát," odhaľujú detaily nového albumu členovia Red Hot Chili Peppers.

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľsva Warner Music. Text správy sme doplnili a upravili.

Súvisiaci interpreti: Red Hot Chili Peppers