Nová štúdiovka anglického speváka Robbieho Williamsa s názvom Swings Both Ways debutuje na prvej priečke britského albumového rebríčka, čím sa stala tisícim albumom na vrchole UK Chartu. Z desiatej sólovky člena skupiny Take That sa v prvom týždni predalo 109-tisíc kópií.

Prvým albumom, ktorý dobyl UK Chart, bola zhodou okolností tiež swingová nahrávka - Songs For Swingin' Lovers (1956) od Franka Sinatru. Rekord v počte No. 1 nahrávok držia The Beatles, ktorí boli na prvej priečke celkovo 15-krát. Nasleduje Madonna s dvanástimi albumami, Williams má momentálne na konte rovnako ako Elvis Presley a The Rolling Stones už jedenásť triumfov. Okrem toho však dobyl UK Chart ešte štyrikrát ako člen spomínanej skupiny Take That.

Album Swings Both Ways obsahuje 13 piesní vrátane singlu Go Gentle a promo singlu Shine My Shoes. Na nahrávke spolupracovali aj Lily Allen, Kelly Clarkson, Olly Murs, Michael Bublé, Rufus Wainwright, Guy Chambers či Chris Heath. "V prvom rade som chcel urobiť swingový album, pretože som chcel urobiť swingový album. Užívam si šoubiznis a užívam si môj život a moje chápanie," uviedol svojsky na margo novej nahrávky spevák.

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Robbie Williams