Hudobný producent a DJ Michael Szatmary vydáva novú skladbu Never Give Up! K spolupráci si pozval mladú talentovanú speváčku Katie a jedného z najlepších slovenských rockových gitaristov Jimiho Cimbalu.

"Muziku skladám už dlhšie, no takmer vždy sa držím elektronického a tanečného štýlu. Mám rád klubovú scénu, najmä tú britskú. Už v minulosti som oslovil rôznych spevákov, či muzikantov z iných žánrov k spolupráci," hovorí autor skladby Michael Szatmary, ktorý na pódiách stáva aj ako stand up komik.

Ženský rockový Depeche Mode

Cieľom producenta bolo vytvoriť podklad podobný starším piesňam Depeche Mode z albumu Violator, doplnený o moderné zvuky, ženský spev a najmä gitarové rify Jimiho Cimbalu. "Nebojím sa výziev a baví ma skúšať zaplávať si v iných vodách. Aj keď vždy budem dušou metalista a rocker, myslím, že nám to spolu ladilo," vysvetľuje Jimi. Gitaristu si zrejme mnohí pamätajú aj ako hudobníka zo živých šou speváckej súťaže SuperStar. Má však i vlastnú kapelu Metropolis a spolupracuje s mnohými muzikantmi.

Spevácku a textovú stránku nového singla zastrešila Katka Raková vystupujúca pod menom Katie. Nahrávalo sa v Seredi v štúdiu Randal Factory koncom októbra. "Išlo to veľmi rýchlo, Katka je intonačne dokonalá, Michael dodal veci na kľúči, jediné, čo bolo treba nahrať gitarové sóla a postarať sa o mastering,", pochvaľuje si prácu na skladbe Jimi Cimbala.            

K piesni vznikol aj oficiálny videoklip, ktorý produkoval Szatmary: "Mali sme nedávno v Bratislave vypredaný koncert, kde sme sa všetci stretli na pódiu, bola tam skvelá atmosféra, takže som vlastne len poskladal obrázky do vizuálnej mozaiky."


Michael Szatmary sa narodil v Bratislave a hudbu tvorí od svojich 14 rokov, keď mu otec kúpil prvý syntetizátor. Prešiel mnohými fázami tvorby - od tvrdej elektroniky až po house. Je autorom mnohých remixov, ale komponuje aj pre iných interpretov alebo reklamy. Zložil hudbu aj do divadelných predstavení a dlhé roky pôsobil ako dídžej. Legendárne kapely Erasure a Camouflage si ho vybrali za predskokana na ich koncertoch v Bratislave a Prahe.

Jimi Cimbala cvičil na gitare už ako malý niekoľko hodín denne. Prvé vystúpenie mal už ako šesťročný. V trinástich založil svoju prvú kapelu Zimnica. Hrával so speváčkou Dagmar Rostandt, neskôr bol členom skupiny P.S. V tom čase založil s bratom Radom kapelu Metropolis. Zviditeľnil sa vďaka hraniu v sprievodnej kapele v tretej sérii Slovensko hľadá SuperStar.  Je majiteľom možno najväčšej zbierky gitár na Slovensku. Jedna z nich je natretá jeho vlastnou krvou, ktorú primiešal do laku.

Katie pochádza z Ivanky pri Dunaji. Pracuje ako marketingová manažérka, jej vášňou je však spev. Často na pódiách využíva svoju malú hračku - looper, teda nástroj, ktorý dokáže nahrať zvuky naživo a vytvoriť celú harmóniu piesne. Katie si svoju tvorbu skladá sama, píše si aj texty. Čoskoro by jej mal vyjsť debutový album.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Pavol Dráb. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Michael Szatmary