Jedna z najväčších rockových kapiel posledných dekád ohlásila letné európske turné, ktorým potešila aj fanúšikov v strednej Európe. Slovenskí priaznivci skupiny to budú mať najbližšie do Prahy a Budapešti, okrem toho skupina vystúpi aj na festivale Open'er v poľskom meste Gdynia.

Návrat Foo Fighters do Českej republiky sa uskutoční po takmer piatich rokoch na rovnakom mieste ako ich ostatný koncert v Prahe - v utorok 27. júna v O2 arene. V Budapešti sa skupina predvedie o deň skôr, 26. júna, v priestoroch štadiónu Budapest Arena. V oboch prípadoch teda pôjde o vystúpenia v krytých halách. Ak by ste chceli partiu okolo Davea Grohla zažiť pod holým nebom, musíte zavítať na niektorý z festivalov, ktoré tvoria väčšinu jej letných európskych zastávok.

Prvým koncertom turné bude 24. júna skôr potvrdené vystúpenie na britskom Glastonbury, posledným 10. septembra berlínska verzia pôvodne amerického festivalu Lollapalooza. Medzitým skupina vystúpi napríklad na podujatiach Rock The Beach vo Fínsku, Roskilde v Dánsku, Rock Werchter v Belgicku, či na spomínanom Open'eri na severe Poľska. Všetky termíny nájdete na oficiálnom webe kapely Foofighters.com.

Samostatné koncerty bývajú obvykle dlhšie ako festivalové, a tak možno chýbajúcu festivalovú atmosféru v Budapešti a Prahe vynahradí práve bohatší setlist. Podľa organizátorov koncertu v O2 arene by mali zaznieť "všetky zásadné skladby z dlhoročnej kariéry" Foo Fighters. Súčasnú zostavu kapely tvoria Dave Grohl (spev a gitara), Taylor Hawkins (biciie), Nate Mendel (basgitara), Chris Shiflett (gitara) a Pat Smear (gitara).


Text: Hudba.sk (zdroj: Live Nation CZ + Foofighters.com)
Foto: Ringo Starr

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters