Ikona domácej hudobnej scény Peter Nagy vydáva po šiestich rokoch nový album nestarnúcich pesničiek s názvom ROCKmi overené. Novinku plnú známych hitov v aktuálnych koncertných aranžmánoch nahral s kapelou Indigo v zostave Michal Kovalčík (gitara), Ľuboš Ďurech (basgitara), Marek Mečiar (klavír) a Jan Lau (bicie).

"Album pokrstím začiatkom mája v Prahe. Názov vystihuje presne to, o čom CD je. Nahrali sme rokmi overené hity v nových verziách a odznejú aj na slovenskom turné. Album sme tvorili skoro dva mesiace a nahrávanie strážil Mišo Kovalčík. Dôverujeme si už 15 rokov - tak dlho existuje Indigo s farbou rockových gitár. Mišo posunul zvuk mojej sprievodnej kapely od syntetizátorovej podoby 80-tych rokov k nadčasovému gitarovému zvuku," vysvetlil Peter Nagy.

Fanúšikovia nájdu na albume vynovené piesne ako Marcel z malého mesta, Kristínka iba spí, Myslíš na to na čo ja a veľa ďalších hitov z 30-ročnej spevákovej kariéry. Nezabudol ani na svoju obľúbenú skladbu Revolver a muzika, ktorej text je podľa neho v dnešnej dobe výstižnejší. Autorom hudby aj textov väčšiny piesní na nahrávke ROCKmi overené je samotný Peter Nagy. Úspešný spevák a fotograf si aj samotný obal albumu pripravil sám.

Tracklist albumu Peter Nagy - ROCKmi overené: 

1. Sme svoji 
2. Bosorkine slzy 
3. Korálky od Natálky 
4. Myslíš na to na čo ja 
5. So mnou nikdy nezostarneš 
6. Revolver a muzika 
7. Chráň svoje bláznovstvá 
8. Zuzka 
9. Marcel z malého mesta 
10. Kristínka iba spí 
11. Udobrenia 
12. Agáty

Jednoduchá krása bez pátosu

"Rád dávam starým a často zabudnutým piesňam nový život. Preto som znova nahral Udobrenia a Agáty iba s klavírom a sláčikovým kvartetom bez kapely. Zbavil som ich nostalgie a podľa mňa takto obidve piesne dostali novú intimitu. Rád hrám skladbu Revolver a muzika. Mám pocit, že niektoré skladby treba po rokoch oprášiť, lebo v hnusnejšej dobe znejú krajšie a pravdivejšie. Muzika je pozitívna vec a v mojich piesňach je túžba po jednoduchej láske," vysvetlil hudobník.

"Chcel som odstrániť pátos z piesní Kristínka iba spí, Marcel z malého mesta či Udobrenia. Myslím, že sa to podarilo. Celý album je inak aranžovaný aj vďaka majstrovsky prepracovanej basy Luboša Ďurecha. Vôbec nebolo ľahké prerobiť známu pieseň Zuzka do reggae štýlu. Basgitarista a bubeník sa museli zamyslieť nad úplne iným hudobným jazykom. Tu sa predviedol náš Janko Lau. Roky hrával v žánrovo odlišných kapelách a stal sa z neho vyhratý univerzálny bubeník. Klavírista Marek Mečiar dozrel do skvelého inštrumentalistu a predviedol sa v piesňach Udobrenia a Agáty," dodal.


Peter Nagy a Indigo zahrajú piesne z nového albumu aj naživo v rámci pokračovania úspešných minuloročných koncertov The Best of 30 rokov. Turné odštartuje už 18. mája v Martine a fanúšikovia si môžu vybrať z jedenástich vystúpení po celom Slovensku vrátane koncertu na festivale Dance With Air.

The Best of 30 rokov - jar 2015:

18. 5. - Martin, Kino Strojár
19. 5. - Ružomberok, Dom kultúry A. Hlinku
20. 5. - Trenčín, Piano Club
22. 5. - Žilina, Dom odborov
23. 5. - Boleráz, letisko - festival Dance With Air - viac info a vstupenky
2. 6. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
3. 6. - Banská Bystrica, Aula SZU
4. 6. - Prievidza, Kino Baník
8. 6. - Piešťany, Dom umenia
9. 6. - Nitra, PKO
10. 6. - Lučenec, Kino Apollo

Vstupenky na turné:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.
Foto: Peter Nagy

Súvisiaci interpreti: Peter Nagy