Organizátori Viva Musica! festivalu sa ospravedlňujú všetkým návštevníkom, ktorí sa tešili na záverečné operné gala 11. ročníka festivalu a zakúpili si naň vstupenky. Koncert Pavla Bršlíka a Adriany Kučerovej, ktorý je už niekoľko týždňov vypredaný, sa mal konať už túto sobotu (29.8.) v bratislavskej Redute.

Z dôvodu choroby sólistu Pavla Bršlíka sa napokon koncert presunie na nový termín, ktorý organizátori oznámia v najbližších dňoch. Všetky zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti na nový termín. 

Tenorista Pavol Bršlík patrí k najvýraznejším predstaviteľom mladej speváckej generácie na medzinárodnej opernej scéne. Jeho kariéra zaznamenala náhly zvrat v roku 2005, keď ho prestížny časopis Opernwelt zvolil za "najsľubnejšieho speváka roka".

Pavol Bršlík študoval na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Už v roku 2000 získal prvú cenu na Medzinárodnej speváckej súťaži A. Dvořáka v Českej republike. V sezóne 2002/2003 si rozšíril hudobné vzdelanie v opernom štúdiu CNIPAL v Marseilles a absolvoval majstrovské kurzy pod vedením niekoľkých svetových spevákov (Y. Minton, M. Mesplé, M. Freni, W. Matteuzzi).

V roku 2014 nahral v spolupráci s klaviristom Róbertom Pechancom profilové CD s názvom Mikuláš Schneider-Trnavský: Songs (Piesne) s piesňovou tvorbou slovenského hudobného skladateľa Mikuláša Schneidera-Trnavského pod hlavičkou vydavateľstva Viva Musica! records.

Redakciu Hudba.sk informovala Barbora Drahovská, PR manažérka Viva Musica! festivalu. Ďalšie podrobnosti a aktualizované informácie nájdete na www.vivamusica.sk a www.facebook.com/vivamusicafestival.

Foto: Viva Musica!